Новини от област Стара Загора и България

На летището в Стара Загора

БАТА Агро 2023 официално открива 15-ото си издание в понеделник

1627 13/05/2023 16:00 Агро Земеделие
БАТА Агро 2023 официално открива 15-ото си издание в понеделник
Divident.€U Divident.€U

Около 200 фирми ще бъдат участниците в агрофорума, което е своеобразен рекорд в 15-годишната история на изложението

Официалното откриване на Петнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2023 ще се проведе в понеделник, 15 май, на летището в Стара Загора.

В откриването ще участват представители на държавната и местната администрации. Официалната програма ще започне в 11 часа с официална церемония по откриването на изложението, тържествен водосвет. В 11,30 ч. официалните гости ще започнат традиционната обиколка на изложбените площи.

Петнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника, ще представи 200 фирми на 35 570 кв.м. нетна изложбена площ. Форумът ще продължи 5 дни - от 15 до 19 май на Летище Стара Загора.

БАТА АГРО е най-големият форум на открито в България за представяне на земеделска техника, продукти и услуги за земеделието. Изложението се провежда от 2010 г., като през годините то спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци. За този период изложбените площи нараснаха повече от два пъти, като при последното, четиринадесето издание на изложението участваха 163 фирми върху 35 000 кв.м. нетна изложбена площ.

Посетителите за петте работни дни бяха близо 15 000 души. Можете да разгледате БАТА АГРО 2022 от въздуха и да се разходете по алеите за посетители чрез виртуална разходка на адрес https://bata-agro.com/bataagro360/bataagro22/

Българската асоциация на търговците на агротехника е създадена през 2005 година и обединява фирми, оторизирани от водещи световни производители на земеделска техника за внос и дистрибуция на самоходна и прикачена агротехника на територията на Република България. Вече 6 месеца Българска асоциация на търговците на агротехника е партньор в Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ като част от консорциума по проекта AgroDigiRise, одобрен по програма “Цифрова Европа”. Фокус на проекта е прецизното земеделие - щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е производството на повече с по-малко. В ролята си на “единно гише за услуги”, АгроХъб.БГ помага на агробизнеса да подобри своята конкурентоспособност чрез използването на цифрови технологии.

Със своето богато портфолио от услуги сдружението подкрепя цифровата и “зелена” трансформация на земеделието и публичния сектор. Услугите по проекта са безплатни и затварят целия цикъл на  подкрепа, нужна за преминаване към едно “умно” земеделие. В следващите три години в рамките на проекта предстои реализацията на редица обучения, които БАТА АГРО ще организира с цел запознаване на земеделските производители и малките и средни предприятия с най-новите технологични решения.

Коментари към новината

Още новини от Агро