Новини от област Стара Загора и България

На 8-и март

Информационен ден за старозагорските земеделски стопани организира „Български фермерски съюз“

192 07/03/2023 09:30 Агро Земеделие
Информационен ден за старозагорските земеделски стопани организира  Български фермерски съюз
Divident.€U Divident.€U

Национална информационна кампания стартира „Български фермерски съюз“. В Стара Загора тя ще се проведе утре, 8-и март в конферентната зала на хотел „Верея“.
„Български фермерски съюз“ е национално представено сдружение с нестопанска цел, а членовете му  наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната промишленост.
Част от идеите, задачите и предизвикателствата, които са заложени при структурирането на организацията са свързани с подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, прецизно управление на селското, горското и рибовъдните стопанства, провеждане на активен диалог с държавните органи.

В тази връзка от организацията са си поставили амбициозната задача да проведат втора Национална информационна кампания, тясно свързана с всички възможности, от които заетите в сектора могат да се възползват.
Събитията са с начален час 10:00, като регистрацията на участниците е от 9:30. В първата им част председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов ще запознае земеделските производители с мисията и дейността на Съюза.

Предвидени са три панела: „Очаквания към старта на Кампания 2023 – възможности и основни предизвикателства за агросектора“; „Възможности за подкрепа на агросектора чрез Плана за възстановяване и устойчивост на България“; „Съвместимост на проектите с Принципа за „Ненанасяне на значителни вреди“, Таксономия – въглеродни кредити“. В тях ще се включат водещи експерти от различни дирекции на Министерство на земеделието – „Директни плащания“, „Растениевъдство“, „Програма за морско дело и рибарство“, „Изпълнителна агенция по лозата и виното“ и други. Предвидено е време за въпроси и дискусия по конкретни казуси.

Събитията са с отворен достъп за всички заинтересовани. Предстои обявяване на пълния график на кампанията, която включва градовете: Бургас, Шумен, Варна, Добрич, Ямбол, Хасково, Кърджали, Плевен, Перник, Кюстендил, Смолян, Видин, Велико Търново и Габрово.

 

Коментари към новината

Още новини от Агро