Новини от област Стара Загора и България

Община Ямбол набира помощи за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

482 08/02/2023 15:21 Общество България
Община Ямбол набира помощи за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия
Divident.€U Divident.€U

Община Ямбол открива пунктове за събиране на помощи за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия по инициатива на общинското ръководство.

Пунктовете са организирани на ул. „Търговска“ №120, в Комплекс за социални услуги за деца и възрастни, гр. Ямбол - телефон за информация: 0893553629, и в сградата на Община Ямбол, ул. „Г.С. Раковски“ № 7, телефон за информация -046/681401 – Александрина Вълева и Руска Георгиева.

Всеки, който желае, може да дари нови:

- якета, дъждобрани, връхни дрехи, ръкавици, шапки;

- боти, ботуши;

- детски якета, детски зимни дрехи, бебешки пелени;

- спални чували, одеяла, надуваеми легла;

- хигиенни материали.

 

Изискването е дрехите и обувките да бъдат нови, с етикет.

Пунктовете ще бъдат отворени всеки работен ден от 08:30 ч. до 17:00 ч., а събраните помощи ще бъдат изпращани към пострадалите в земетръсната зона.

Който желае, може да дари и парични средства по обявените кампании на следните дарителски сметки:

Кампания на Български червен кръст:

IBAN:BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

„УниКредит Булбанк“ АД

Основание: за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

 

Кампания на Главно мюфтийство:

IBAN:BG15DEMI92401000232957

BIC: DEMIBGSF

Търговска банка „Д“

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и със SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.повод 150-та годишнина от героичната гибел на Апостола на свободата - Васил Левски, община Мъглиж и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) обявяват второ издание на общински онлайн конкурс за рецитация на стихотворение, посветено на Дякона на тема „Поклон, Апостоле!“. Това съобщи за Радио Стара Загора секретарят на МКБППМН Христиана Минчева.

Тя разказа, че в надпреварата могат да участват всички деца, които живеят на територията на подбалканската община. В конкурса могат да се включат всички деца от 6 до 14-годишна възраст. Всеки участник трябва да направи видео запис на своето изпълнение с продължителност до 5 минути.

Клиповете трябва да бъдат изпратени на ел. адрес levski150godini@abv.bg до 13 февруари .Всички трябва да бъдат придружени с име, населено място, клас и учебно заведение на автора.

Коментари към новината

Още новини от Общество