Новини от област Стара Загора и България

Предлагат лекар и шеф на машиностроително предприятие за почетни граждани на Казанлък

Предлагат лекар и шеф на машиностроително предприятие за почетни граждани на Казанлък
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Известният кардиолог д-р Бойчо Бойчев и прокуристът на М + C Хидравлик Владимир Спасов ще бъдат предложени от кмета на Казанлък Галина Стоянова за почетни граждани на Града на розите за 2023 г.
В рамките на Празника на розата Общинският съвет гласува предложение за почетни граждани. Съгласно Наредбата за избор, предложения се приемат до 20 април. Те могат да бъдат направени от инициативни комитети, както и от различни НПО. Кметът на Казанлък също ще упражни правото си и ще даде свои предложения.

Д-р Бойчо Бойчев е със специални умения, свързани с телемедицината, както и светило в кардиологията. Той има специални заслуги за развитието на Града на розите с откриването на новия център по телемемедицина.
Д-р Бойчев предпочете да направи центъра си в Казанлък и да остане да работи тук, мотивира предложението си кметът.

Другият казанлъчанин, който ще бъде номиниран от Стоянова - Владимир Спасов е прокурист на хидравличното предприятие М +С Хидравлик.
Той спечели „Мениджър на годината“ в изданието през 2022 г. Спасов успя да изведе на челни позиции казанлъшкото хидравличното предприятие.
М + C Хидравлик е лидер в производството на хидравлични изделия, с над 98% дял на продукцията за износ.

Компанията успя значително да увеличи пазарите си дори по време на ковид кризата. „Такива млади хора, които развиват производствата на Казанлък и са останали да работят и да се развиват тук, трябва да бъдат поощрявани“, мотивира се Галина Стоянова.

Коментари към новината

Още новини от Общество