Новини от област Стара Загора и България

Пътна обстановка

И двата прохода са отворени за пътуване, но при ниска видимост

И двата прохода са отворени за пътуване, но при ниска видимост
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

И двата прохода – Шипка и Прхода на Републиката са отворени за пътуване тази сутрин. Има силен вятър и снеговалявания и вали сняг. Видимостта е ниска до 20 метра, съобщи за Divident.EU дежурен пътно управление Иван Иванов. „Ограничения няма, но колите трябва да се движат бавно заради силния вятър и снеговалявания“, казва дежурният. Ниската видимост е най-вече на прохода „Шипка“.

Проходът на Републиката е бил затворен снощи откъм В. Търново, но тази сутрин отново е отворен. Леките автомобили снощи бяха пренасочвани през Шипка, а тежкотоварните изчакваха на място.
В повечето места в регион Стара Загора вали сняг – Ягода, Мъглиж, Гурково, Павел баня, Казанлък.

От АПИ апелират шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи - износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.
Метеоролозите предупредиха, че през нощта срещу неделя снеговалежите ще са значителни в Северна България и планинските райони, а през деня в Предбалкана и източните райони. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават условията за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната ще са между минус 4 и 1 градуса.

Коментари към новината

Още новини от Общество