Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Стара Загора: Цената на водата в Стара Загора ще бъде преизчислена!

Кметът на Стара Загора: Цената на водата в Стара Загора ще бъде преизчислена!
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров реагира на новината за повишение на цената на водата в Стара Загора от 1 януари с решение на КЕВР. В личния си профил във фейсбук той написа, че е разговарял по спешност с управителя на ВиК - Стара Загора инж. Радостин Миланов да потърси резерви за намаляване цената на водата в обслужвания от дружеството регион.

Кметът очаква добри новини за намаляване цената на водата, която пият старозагорци.

Ето какво точно написа кметът:

"Здравейте! Много хора се вълнуват от увеличението на цената на водата в Стара Загора. Затова ще дам пояснения и ще кажа аз (като кмет на града) какво съм направил.

Увеличението е поискано от държавното ВиК и е одобрено от КЕВР през пролетта на миналата година. Тези действия се развиват при назначен от тогавашното правителство управител и съответно председател на КЕВР.

Всички знаем кой управляваше в този период до август 2022. Сега се крият и не вземат отношение по темата! Като кмет, разговарях с новия управител на ВиК инж. Радостин Миланов. Благодаря му, че взе проблема присърце! Ще се направят необходимите преизчисления и в следващите дни очаквайте новини в тази посока!"

Тази сутрин пред централата на ВиК - Стара Загора на ул. "Христо Ботев" 62 беше проведен протест от граждани, недоволни от новото поскъпване с 12% на цената на водата.

Видеорепортажа от протеста можете да видите тук:

Заключиха вратата на ВиК - Стара Загора заради протестиращи срещу новата цена на водата (ВИДЕО)

 

Коментари към новината

Още новини от Общество