Новини от област Стара Загора и България

Ледена пързалка дава старт на коледно-новогодишните празници в Сливен

3261 28/11/2022 15:44 Общество България
Ледена пързалка дава старт на коледно-новогодишните празници в Сливен
Divident.€U Divident.€U

Ледена пързалка, коледна елха и още много изненади за жителите и гости на Сливен е подготвила и тази година Общината за предстоящите празници.

Началото на Коледно-новогодишната програма ще бъде дадено на 2 декември от 18 ч., с откриването на ледената пързалка. Тя ще бъде позиционирана до Изложбена зала „Сирак Скитник“.

Запалването на светлините на коледната елха ще се състои на 6 декември, Никулден. В празничната вечер ще се включат NoteQuartet, Вокално студио „Усмивка“ и артисти от Държавен куклен театър – Сливен.

След двегодишна пауза, тази година ще се състои Коледният концерт с участието на децата от детските градини от Сливен. Той е насрочен за 15 декември, от 10.30 ч. в зала „Сливен“. Пак там, същия ден, ще бъде представен „Лешникотрошачката“ – балет-феерия в две действия по музика на П. И. Чайковски. Изпълнява балетът при Държавна опера – Бургас. Началото е от 18.30 ч.

Коледната програма продължава с хокеен двубой на ледената пързалка на 17 декември от 9 ч. На публиката ще бъдат показани и демонстрации на техники за хокей на лед. Пак на ледената пързалка, на 20 декември, ще бъде представен урок по фигурно пързаляне за начинаещи и изпълнения на фигуристи от клуба по фигурно пързаляне – София.

Церемонията по награждаване на топ спортистите, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдеща звезда на община Сливен за 2022 г., ще се състои на 22 декември в зала „Сливен“. Началото е от 18 ч.

Денят на Рождество Христово ще започне с празнична Света литургия от 9 ч. в Катедрален храм „Свети Димитър“. Коледното веселие с участието на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“, ще започне от 11.30 ч. То ще се проведе на пл. „Цар Освободител“. Традиционните „Зимни празници в Мечкарево” ще се състоят на 26 декември от 10 ч.

Последният ден на тази година ще събере жители и гости на града в общоградско веселие „Заедно в Новогодишната нощ“. В него ще се включат рок-група „Конкурент“, Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен и Деян Митев. То ще започне в 22.30 ч. на пл. „Цар Освободител“.

Първият ден от новата 2023 г., Васильовден, ще започне с Василиева света литургия в Катедрален храм „Свети Димитър“. След това ще бъде отслужен Новогодишен молебен за здраве и добруване.

Коментари към новината

Още новини от Общество