Новини от област Стара Загора и България

Колеги събират дарения за студентката с изгорялата стая в бургаско общежитие

2489 28/11/2022 15:14 Общество България
Колеги събират дарения за студентката с изгорялата стая в бургаско общежитие
Divident.€U Divident.€U

Дарителска кампания подеха колеги на студентката, чиято стая изгоря напълно в Блок 3 на общежитията на университет "Проф.д-р Асен Златаров" в Бургас. Пожарът беше причинен от електрическа отопличетла печка, тип "духалка", която била оставена без надзор.

Заради пламъците през нощта се наложи общежитието да бъде евакуирано. От ръководството на общежитията заявиха, че студентката е нарушила правилата, които забраняват използването на подобни отоплителни уреди в стаите. Според тях в деня на пожара парното в общежитията е било пуснато, съобщи bmt-news.com.

Студентката призна, че не помни дали парното е работело, но й станало студено и затова пуснала духалката. Днес тя за първи път след пожара влезе в стаята си и се разплака при вида на опожарените си вещи. В стаята не е оцеляло нищо - пламъците са погълнали дрехи, обувки, учебни материали, шофьорската и личната карта на студентката, портфейла с парите, целия гардероб и леглото.

"Всеки един от нас можеше да бъде в нейната ситуация. Сега е студено и тепърва ще захладнява още повече. Бъди голям и дари нещо от себе си за нея. Нека покажем, че има истински хора с добри сърца“, призовават студентите от университета „Проф. д-р Асен Златаров“, призоваха студентите от университета.

Коментари към новината

Още новини от Общество