Новини от област Стара Загора и България

Възможността за номиниране на добротворци продължава до 18 ноември

Моника Маринова е номинирана за Годишните награди "Добрият самарянин" 2022

Моника Маринова е номинирана за Годишните награди Добрият самарянин 2022
Divident.€U Divident.€U

В пощата на доброто - [email protected], получихме номинация за добротворец, който вече беше номиниран и отличен с “Отличието на общността “Добрият Самарянин” през 2017 година… Моника Маринова е от онези хора, за които живота е белязан от непрекъснати добротворящи жестове, отбелязват организаторите на конкурса.

В тази връзка, Общественият инициативен комитет на Годишните награди "Добрият Самарянин", реши, че такива примери на добротворство - забелязани, разказани и отличени, трябва да продължат да бъдат показвани на сцената на Церемонията по връчване на Годишните награди “Добрият Самарянин” и предавани на бъдещите поколения. Ето защо, в рамките на регламента на Годишните награди “Добрият Самарянин”, се открива нов сегмент за представяне на историите за Неуморимите добротворци.

И така, нека ви запознаем с тази Номинация за Годишните награди “Добрият Самаряни” 2022 г. Тя е Моника Маринова, която неуморимо подкрепя хора, попаднали в тежка битка за живота си или оцеляването си, като инициира дарителски кампании и привлича широка обществена подкрепа

Добротворецът: Моника Маринова, борбена, силна, усмихната и чаровна.

Добротворството: Моника Маринова е от онези хора които се появяват в живота ти най-неочаквано и в най-правилното време. Тя, с нейната лъчезарна усмивка и енергия, дава онзи необходим лъч светлина, в труден момент в живота на човек, за когото се впуска в спасителна мисия. Познавам я като човекът, направил не една кампания, неспиращ с неуморно постоянство да прави още и още спешни и успешни кампании за лечение на хора, намиращи се в безизходица.

През м. септември, Моника Маринова организира дарителска кампания за пострадалите от наводненията в с. Каравелово - “Стара Загора помага на с. Каравелово - Да протегнем ръка и да дарим НАДЕЖДА!”, в която, в рамките на 8 дни, благодарение на доброволци и дарители са набрани, описани, разпределени, транспортирани и раздадени продукти от първа необходимост, включително пакетирана храна, консерви, препарати, посуда, домашни потреби - за общо 70 къщи и за 45 деца. Пострадалите деца в селото са 25, но Моника и всички участници в кампанията не подминават и останалите 20 деца в селото, и така 45 деца получават книжки, играчки, пособия за рисуване и лакомства.

През м. март, Моника Маринова стартира кампанията “Живот за Ники от гр. Стара Загора”, помагайки на Николай Дойчев да достигне до Турция, за да намери оптимално лечение за състоянието, в което се намира. В последните месеци Моника засилава своята активност с инициативата “Благотворителен базар от Мони за Ники” и продължава да стои неотлъчно до семейството в борбата им с тежко заболяване, в лечението на Ники в чужбина и желанието на семейството да бъдат заедно отново със своето дете. Инициатор е на редица събития, които набират спешно средства за лечението на Ники, с когото самата Моника споделя дълги часове на разговори и подкрепа, като мечтае да види усмивката му и надеждата в очите му. Моника вярва заедно с Ники за добрият изход и възможното лечение!

Моника Маринова е неуморна и в борбата си за всеки пациент с рядко заболяване. Познава проблемите на физическото страдание лично, знае какво е да преминаваш през трудности и да се бориш за здравето си, самата тя е преминала през нелеки изпитания и предизвикателства, които я правят пример за останалите.

Номинацията получихме от: Александра Попарова

Александра Попарова, завършва своята номинация с думите: “Такава е нашата Моника - борбена, силна, усмихната и чаровна. Моята/нашият самарянин”.

***

През 2011 година Сдружение „Самаряни“ учреди Годишните награди за добротворство „Добрият Самарянин“, които присъединиха град Стара Загора и региона към световните инициативи, свързани с развитието на местното културно-историческото и духовно наследство.

За това време са проведени 11 церемонии; получени са 88 индивидуални и групови номинации; избрани са 13 носителя на голямата награда “Добрият Самарянин“, като на двама от тях са връчени 2 извънредни награди - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно); избрани са 16 носителя на oтличието на общността “Добрият Самарянин”; изработено е юбилейно издание на статуетката “Добрият Самарянин” с позлатени криле; изработено е историческо издание на статуетката “Добрият Самарянин”, посветено на борбата с COVID-19, в което добротворецът е с предпазна маска; създадена е песен, посветена на добротворците - “Песен за добрите самаряни”; издадена е пощенска марка “Добрият Самарянин”, брандирана е специална пощенска кутия, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора и е зародена прекрасната идея за изграждането на монумент “Добрият Самарянин”, за който вече е създаден предварителен проект. „Добрият Самарянин“ представляват годишни награди, учредени от Сдружение „Самаряни“, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, вследствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 18 ноември, включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди “Добрият Самарянин“ ще се проведе на 5. декември (понеделник), от 19:00 часа, в концертната зала на Държавна опера - Стара Загора.

Номинации ще се приемат на [email protected], както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“ или в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора.

Днес, повече от всякога преди, край нас има подвизи и е време те да бъдат разказани и показани! На добротворците е определено да ги извършат, а на нас – да ги отличим и предадем на бъдещите поколения! 

Коментари към новината

Още новини от Общество