Новини от област Стара Загора и България

Внезапно е починал Георги Софкин, основал организацията на малките хора в България

Внезапно е починал Георги Софкин, основал  организацията на малките хора в България
Divident.€U Divident.€U

Софкин е паднал, докато се движи по улицата близо до Второ основно училище в Стара Загора

На 63-годишна възраст е починал Георги Софкин, основател и председател на организацията на малките хора в България - една от емблематичните личности на Стара Загора.

Красимир Балъков и Жоро СофкинЗа смъртта му пръв съобщи във фейсбук профила си спортният журналист Станил Йотов, който е приятел със Софкин от детските му години. Двамата са израстнали в махалата около Второ основно училище "П.Р.Славейков".

Именно близо до училището е настъпила смъртта на Софкин, научи Divident.EU от свои източници. Свидетел твърди, че миналата събота Софкин е вървял покрай училището, когато внезапно е паднал. Имало е хора, които са извикали спешна помощ. При падането вероятно се е ударил, защото при прегледа по главата му са били констатирани травми.

Първоначално се появиха версии, че Софкин е починал в следствие на нападение. Възможно е причината да е внезапен инфаркт.

Близки до семейството му разказаха, че през последните години Софкин е изгубил жилището си и животът му е бил труден.

Георги Софкин е двукратен световен шампион по бадминтон и стоеше близо до спортните среди в България и БФС. Участвал е във формата „ВИП Брадър“ през 2016 година, бил е гост в "Шоуто на Слави", след което стана един от скечовите герои в предаването.

Екипът на Divident.EU изказва съболезнования на близките и приятелите му.

Коментари към новината

Още новини от Общество