Новини от област Стара Загора и България

Над 80 дами от Инър Уийл клубовете в страната се събраха за национално "рали" в Стара Загора

от ляво надясно: Радостина Георгиева, д-р Диана Бушкалова и Геновева Баръмова
Над 80 дами от Инър Уийл клубовете в страната се събраха за национално рали в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Стара Загора бе домакин на Втората национална среща на Инър Уийл клубовете в България. В нея участваха над 80 дами от 26 клуба на организацията, които се събраха в SPA комплекс "Калиста" на Старозагорските минерални бани.

Приятелската среща носи името „рали“, което на френски означава и „среща“. Целта на събирането е да обедини жените, които са с добри позиции в обществото, в приятелска, неформална обстановка чрез вълнуващи занимания.

Второто българско рали беше осъществено благодарение на добрата организация на клубовете от Стара Загора: „Инър Уийл Клуб „Стара Загора“ и „Инър Уийл Клуб „Стара Загора - Берое“.

Дамите бяха подготвили ателиета, които дадоха възможност на присъстващите в приятелска обстановка да се разтоварят и получат ценна информация.

С удоволствие присъстващите се потопиха в света на йогата и ароматните био масла. Те имаха възможност и да научат повече за това как да се усъвършенстват като лидери и добри хора, как да поддържат добър стайлинг и др.

„Дамите от Стара Загора свършиха чудесна работа за добрата организация на националната среща“, каза за Divident.EU Радостина Георгиева, чеърмен на Дистрикт 248 България.

Президент на „Инър Уийл Клуб Стара Загора“ за 2022 -2023 г е Геновева Баръмова, а начело на „Инър Уил Клуб Стара Загора – Берое“ през 2022 – 2023 г. е д-р Диана Бушкалова. В старозагорските клубове участват утвърдени в своите професии и разпознаваеми в обществото дами.

Старозагорските организации се гордеят  с факта, че с престижната награда на световната организация „Маргарет Голдинг“ бе удостоена дарителката от Града на липите Мария Жекова, която е почетен член на „Инър Уийл Клуб Стара Загора“. Жекова дари на старозагорските талантливи деца сграда, в която те имат възможност да се учат и развиват своите таланти.

„Инър Уил Клуб“  е сред най-големите доброволни организации на жени в света със статут на неправителствена организация в ООН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена с присъствие и влияние в над 100 страни. В нея членуват над 100 000 дами. Тя е създадена, за да подпомага нуждаещите се, да предлага приятелство и подкрепа.

Първият Инър Уийл Клуб в България е създаден на 7 юни 1997 г. в Пловдив с чартър президент Мая Чаушева.

Първият български дистрикт е създаден през 2004/2005 г.  с Чеърмен Марина Корновска. Той обединява 9 клуба. Днес Инър Уийл клубовете в България са 26.

„Организацията ни е доброволна и всички жени са с равен старт. Тя дава възможност на всяка дама да бъде лидер, обединител, вдъхновител. Не сме бизнес и партийна организация, а организация, която подкрепя нуждаещите се и създава приятелства.

Чрез тези ралита заздравяваме приятелството помежду си, обръщаме са една към друга, усъвършенстваме се като лидери. Целите ни са да подкрепяме истинското приятелство, безкористната служба в полза на обществото и подпомагане на международното разбирателство“, казва Радостина Георгиева, Чеърмен на Дистрикт 248 България.

Коментари към новината

Още новини от Общество