Новини от област Стара Загора и България

Възможност

„Загорка зелен фонд“ финансира с 50 000 лева най-добрия проект за Стара Загора

Загорка зелен фонд  финансира  с  50 000 лева най-добрия  проект за Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Загорка стартира официално за десети пореден път инициативата си „Загорка зелен фонд“, чрез която компанията ще даде възможност да се реализира проект, свързан със зеленото бъдеще на Стара Загора.
Инициативата беше представена лично от изпълнителния директор на „Загорка“ Олга Лавренова, която посрещна гостите в Музея на бирата в Стара Загора.

„Тази година е много специална, защото отбелязваме 120 години от основаването на Загорка. Това е голям празник не само за нашата компания, а и за Стара Загора“, каза Лавренова.
6 000 чаши бира „Юбилейно“ са били продадени на Beerфеста тази година. Пивото ще може да се закупи от магазините до април следващата година.
25 ст. от всяка продадена бутилка ще отидат за инициативата „Загорка зелен фонд“, която ще даде възможност да се реализират добри проекти, свързани със зелени идеи за по-добро бъдеще на Стара Загора.

„Загорка Зелен Фонд“ e създаден през 2011 г. като част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие – „Създаваме по-добър свят“. Тя е инициатива, насочена към по-доброто бъдеще на регион Стара Загора и представлява национално съревнование за генериране на обществено значими идеи. 

Най-добрата идея от конкурса „Загорка“ ще реализира със собствени средства в размер до 50 000 лв, като за целта авторитетно жури ще оцени всички получени социални и зелени идеи и ще излъчи победител. Авторът или авторите на идеята ще получат парична награда в размер на 1 000 лв.
Всички пълнолетни граждани и неправителствени организации могат да изпратят своите проекти на Zagorka.bg/120.

От 2011 г. до сега „Загорка Зелен Фонд“ е предоставила безвъзмездно над половин милион лева за устойчивото развитие на местната общност. Традиционно, инициативата е подкрепяна от местната власт и администрация в регион Стара Загора, водещи медии, независими експерти, неправителствени организации.

В конкурса могат да участват както индивидуални проекти, така и проекти от НПО. Те трябва да се подадат на сайта на компанията до 1 декември. Резултатът ще бъде съобщен в началото на 2023 г.
Гостите  имаха възможност да се запознаят с процеса на производство на бира в пивоварната и да опитат новите безалкохолни напитки на компанията.
„Загорка“ си поставя задачата към 2030 г да бъде въглеродно неутрална компания. Засега тя отчита 65% намаление на въглеродните си емисии спрямо 2018 г.

Коментари към новината

Още новини от Общество