Новини от област Стара Загора и България

Тодор Белчев, „Видеолукс Холдинг“: Вкарваме нови брандове и строим спортни игрища на покрива на Park Mall Стара Загора

6266 06/10/2022 18:51 Икономика Бизнес
Тодор Белчев
Тодор Белчев,  Видеолукс Холдинг : Вкарваме нови брандове и строим спортни игрища на покрива на Park Mall Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

„Видеолукс Холдинг“ инвестира 10 млн. лева в модерен ритейл парк в Стара Загора. За целта собствениците на Technopolis, Praktiker и Park Mall ще променят изцяло облика както на първия мол на Стара Загора, така и на пространството пред него.

Разговаряме с председателя на директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев за това какви промени да очакват старозагорци и кога ще бъде завършен новия търговски център.

- Господин Белчев, може ли като собственици да обясните на старозагорци какво е бъдещето на Park Mall?
- Ще направим три важни неща в Park Mall, три основни преустройства, които на практика до момента не съществуват другаде.

Бъдещият ритейл Park Mall Stara ZagoraПърво, ще намалим общите части. Park Mall вече ще има четири индивидуални входа плюс основния вход, както и външен вход за хранителния блок.

Освен хипермаркетът „Джъмбо“, Park Mall ще разполага с още 10 магазина, които ще запазим като едно ядро от престижни брандове. Целта е да има много по-ясна визия и бърз достъп до всеки един от магазините както отвън, така и отвътре плюс свеж въздух в търговските пространства.

Второ, изграждаме две спортни игрища на покрива на търговския център. Те ще бъдат покрити с трева за футбол и за баскетбол. Ще запазим тази част, в която хората ще се качват нагоре. Те обаче ще могат да достигат и отвън до хранителния център на магазина.

Когато строиш ритейл паркове, ти ги правиш така, че махайки общите части, поевтиняваш сградата. От там натоварването като наеми върху търговците ще бъде по-малко. Така те ще могат да дадат и по-добри цени на стоките си.

Много е важно озеленяването, което предвиждаме за ритейл парка в Стара Загора. Ще се грижим добре за 500 дръвчета и зелени площи, които надявам се ще накарат старозагорци да идват по-често при нас.

- Запазват ли се брандовете в търговския център?
- Увеличаваме двойно брандовете. LC Waikiki, Sinsay, KiK, Decathlon, Jumbo, McDonald’s, Beauty Zone, Tom Tailor са само част от тях. Ще има и нов спортен магазин, първи по рода си в Стара Загора, както и нови магазини за обувки. Запазваме досегашните брандове. Ще се появят нови ресторанти в хранителната част на магазина ни.

Молът ще отвори в началото на декември. Тук ще издам и една тайна - ще има уникален магазин за домашни любимци от амеркиканска верига, която влиза тук за първи път.

- Инвестирате в осем ритейл парка в страната. Кой по ред е този, който строите в Стара Загора?
- Първият ни ритейл парк е в Шумен и той вече работи успешно. Имаме малък ритейл парк в София. Ще отворим в края на годината в Пазарджик, а в Перник – в началото на следващата година. Строим ритейл парк и в Хасково. Започваме да изграждаме и още 2 ритейл парка в София върху 32 дка застроена площ.

Цялата инвестиционна политика на фирмата ни е за над 200 000 кв.м. застроени площи. Работим с добри партньори в лицето на банките. Изграждането на ритейл паркове е сериозно начинание, като неговата цел е да направим красиви, лесни търговски средища, без общи части, без енергиен разход, Третият Lidl в Стара Загора ще изглежда такапредпочитани от хората.

- Защо инвестирате толкова големи средства в ритейл паркове?
- Бъдещето е хората да не са в затворена среда, когато пазаруват. Идеята е да има паркова среда и човек да влезе в избран от него магазин. Това е тенденцията в цял свят след ковид кризата, която изцяло промени живота ни.

- Ще запазите ли двата етажа на сградата в Park Mall?
- Два етажа ще има само в дясната част на сградата.

- За колко време ще изградите планираните ритейл паркове в страната?
- До края на следващата година ще имаме достатъчно голям брой ритейл паркове, за да сметнем, че сме дали каквото можем в тази насока. Тук искам да кажа, че Стара Загора е град с перспективи, както в развитието на енергетиката, така и във всички останали браншове. По тази причина той беше предпочетен от нас за тази инвестиция.

 Още по темата: „Видеолукс Холдинг“ инвестира 10 млн. лева в модерен ритейл парк в Стара Загора

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика