Новини от област Стара Загора и България

Нова инвестиция

„Видеолукс Холдинг“ инвестира 10 млн. лева в модерен ритейл парк в Стара Загора

3848 06/10/2022 16:35 Икономика Бизнес
Видеолукс Холдинг  инвестира  10 млн. лева в модерен ритейл парк в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

10 млн. лева инвестират собствениците на „Видеолукс Холдинг“в Стара Загора, за да превърнат пространството около Park Mall в модерен ритейл парк. Голяма част от средствата са насочени и към цялостен ремонт на мола, който ще приключи в края на декември.

Обширен паркинг с озеленено пространство с капково напояване, нов магазин Лидл и изцяло обновен Park Mall - това е само част от концепцията на новия търговски център в Стара Загора.

Изненада за старозагорци ще бъдат модерните спортни площадки на покрива на мол-а, новите модни брандове и модерни ресторанти, съобщават собствениците.

След завършването на процеса по преустройство и обновление, целият комплекс ще има обща търговска площ над 40 000 кв.м. и ще се превърне в най-големия ритейл парк в региона.

На разположение на клиентите освен Технополис, Практикер и Лидл ще бъдат над 40 магазина като LC Waikiki, Sinsay, KiK, Decathlon, Jumbo, McDonald’s, Beauty Zone, Tom Tailor и други, които ще допълнят изключително богатия асортимент от марки и стоки. Посетителите на търговския комплекс ще могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с 700 паркоместа. 

Днес стартира изграждането на новия Лидл магазин, който ще бъде разположен точно срещу магазин Praktiker. В неговото строителство „Видеолукс Холдинг“ инвестира 3,5 млн. лева. Идеята е с изграждането на новия хранителен магазин да се оформи цялостния търговски комплекс, който включва още хипермаркет за техника за дома, офиса и свободното време Technopolis, Praktiker и Park Mall.

Първата копка на новия магазин беше направена от Тодор Белчев, председател на директорите на „Видеолукс Холдинг“, от кмета на Стара Загора Живко Тодоров и от Бисер Инчовски, управител на централизирани дейности в Лидл България.

Инвеститор в проекта и собственик на терена е "Практикер", а изграждането на обекта е възложено на строителна фирма "Лъки Строй 2011" ЕАД. Конструкцията на новия магизин Лидл ще бъде направена от старозагорската фирма "Боруй".

За новия магазин са отредени 9340 кв.м. площ, от които застроената площ ще бъде 2 370 кв.м. Строителството на сградата, в която новият хипермаркет ще бъде наемател, се очаква да приключи през пролетта на 2023 г. Като част от климатичната стратегия е новият магазин да бъде оборудван с фотоволтаичнa  система.

Собствениците на „Видеолукс Холдинг“ ще засадят 500 дръвчета, като за поддържане на зелените площи ще се използва модерно капково напояване. Те поеха ангажимента да обновят и озеленят и асфалтират за своя сметка общинския паркинг зад ритейл парка.

„Само за броени дни изминахме пътя от проектирането до съответните разрешения в община Стара Загора. Това е голямо предимство за нас като инвеститори. Искаме да благодарим за бързото административно обслужване на ръководството на община Стара Загора“, каза Тодор Белчев.

Това е вторият магазин, който веригата Лидл изгражда съвместно с „Видеолукс Холдинг“, каза Бисер Илчовски. Магазинът ще бъде изграден по модерна технология, щадяща околната среда.
„Видеолукс Холдинг“ се е насочил към лидерското място в сегмента на ритейл парковете в България.

Какви са плановете на собствениците на Technopolis, Praktiker и Park Mall за развитието на новия ритейл парк в Стара Загора, ще научите от интервюто с Тодор Белчев, председател на директорите на „Видеолукс Холдинг“.

Коментари към новината

Още новини от Икономика