Новини от област Стара Загора и България

Обновената баня в Ягода посреща стотици хора от цялата страна

7789 05/10/2022 16:01 Общество България
Обновената баня в Ягода посреща стотици хора от цялата страна
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Обновената баня в Ягода, която отвори отново врати за посетители след 12 годишно прекъсване, се радва на стотици посетители от цялата страна. От отварянето и в понеделник до днес са минали над 400 души. Само за вчерашния ден посетителите са били 150, показва справката.

Очакванията ни са, че през почивните дни – събота и неделя, тук ще дойдат по 300 души на ден, каза за Divident.EU кметът на селото Димитър Димитров.
Той отбелязва, че до момента паркингът пред банския комплекс е безплатен, а той има възможност да събере около 150 коли.
В скоро време се очаква билети за банския комплекс да се продават и онлайн.

Къпалните в обновения бански комплекс и днес изглеждат по същия начин, по който ги е проектирал известния арх. Христо Димов.
Основното предимство на обновения бански комплекс е, че успяхме да възстановим залата, съобразно онези принципи, които е използвал арх. Христо Димов преди близо 100 години, както и да погледнем в бъдещето, казва кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов.
Цената на билета е 7 лева за общата къпалня. За ученици и пенсионери билетчето е 5 лева, а за децата до 7 години е безплатно. Освен това хората могат да ползват и индивидуална вана, за която се плаща допълнително.

Засега все още не е заработил медицинският център на втория етаж на банския комплекс, но това ще стане в скоро време, когато се получат необходимите разрешителни, казва Димитров. Планът на общинското ръководство е банята в Ягода да стане национален център за мануална терапия.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество