Новини от област Стара Загора и България

Мъглиж

Д-р Душо Гавазов с приза „Кмет на годината“ за малка община

7298 01/10/2022 18:29 Общество България
Д-р Душо Гавазов с приза  Кмет на годината  за малка община
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Мъглиж Д-р Душо Гавазов спечели тазгодишното гласуване за "Кмет на годината" за малка община.
Крайният резултат на д-р Гавазов е почти два пъти по-голям от следващия го на второ място представител на община Белослав, варненско.

Д-р Гавазов печели по същия начин и първото място в категорията "Кмет на гражданите" за малка община с разлика от почти 3 пъти пред кмета на община Джебел.
Наградата д-р Гавазов ще получи от Президента Румен Радев на 4.10.2022г на церемония, която ще бъде предавана по БНТ 1.
Категориите в конкурса “Кмет на годината” 2022 са:
– Кмет на годината;
– Кмет на гражданите;
– Смарт сити;
– Зелена община;
– Градска среда;
– Туризъм и култура;
– Развитие на спорта.
Всеки гражданин имаше възможност да гласува за своя фаворит само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – кмет на годината или кмет на гражданите.
Регистрацията за гласуването става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.
Победителите във всяка категория са трима – за малка, средна и голяма община, според населението в нея. (Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ от преброяването на населението през 2011 г.

Коментари към новината

Още новини от Общество