Новини от област Стара Загора и България

Парад на ретро автомобили и други атракции идват в Стара Загора през октомври

Парад на ретро автомобили и други атракции идват в Стара Загора през октомври
Divident.€U Divident.€U

Разнообразна спортна програма има Стара Загора през октомври. Още от 30 септември градът е домакин на Международен турнир по художествена гимнастика „Импала Къп 2022“. Грациите показват талант и умения в спортна зала „Стара Загора“ до 2 октомври. Официалното откриване на шампионата е предвидено за 14.30 часа в събота – 1 октомври.

Първият ден на празничния за Стара Загора месец ще събере няколко интересни събития. От 9.30 часа, в парк „Артилерийски“ ще бъде дадено началото на емблематичния Парад на ретро автомобили. Награждаването на победителите в различните категории ще се случи в 15.00 часа. От 10.00 часа, в парк „Зелен клин“ ще демонстрират издръжливост участниците в Състезание по кросфит. По същото време, зала „Иван Вазов“ посреща сабльори за Състезание по фехтовка за „Купа Стара Загора 2022“. Турнирът ще продължи и в неделния ден.

Навръх Празника на Стара Загора – паралелно ще се провеждат три турнира. На игрищата с изкуствена настилка на стадион „Берое“ и комплекс „Трейс Арена“ ще се срещнат футболни отбори на деца на възраст от 9 до 12 години. На конната база на Тракийския университет са поканени любителите на красивия спорт. На 5 и 6 октомври, в конферентните зали на хотел „Верея“ ще се проведе XIV Балканиада по спортен бридж. От 7 до 10 октомври ще се състои и Международен фестивал по спортен бридж.

От 5 октомври започва още и Турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие. Стрелците си дават среща на стрелбището в спортна зала „Стара Загора“ и на стрелбищен комплекс в кв. „Лозенец“.

Петъчният ден е запазен за Балканиада по футбол за ветерани, която обещава да събере представители на няколко съседни държави и да зарадва феновете на Царя на спортовете. Срещите ще се играят на тренировъчните терени на стадион „Берое“.

Точно око ще демонстрират на 8 октомври, на лекоатлетическия полигон на стадиона, участниците в стрелба с лък „Загорски стрели 2022“.

8 октомври ще подари на старозагорците, запалени по екстремните спортове – „Zagora Open”. Скейт шампионатът ще бъде в парк „Артилерийски“. Съботният ден предлага още две спортни събития – Турнир по спортни танци „Купа Стара Загора“ – в спортна зала „Стара Загора, и Турнир по спортна гимнастика в спортната зала на стадион „Берое“.

Коментари към новината

Още новини от Общество