Новини от област Стара Загора и България

Над 70 дежурни екипа на Eлектроразпределение Юг са в готовност за изборния ден

899 28/09/2022 11:20 Общество България
Над 70 дежурни екипа на Eлектроразпределение Юг са в готовност за изборния ден
Divident.€U Divident.€U

Дружеството ще обърне специално внимание на електрозахранването за избирателните секции

Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г. (неделя) Eлектроразпределение Юг (част от ЕVN) предприе организационни и технически мерки за подсигуряване на електрозахранването на избирaтелните секции в Югоизточна България с цел нормалното протичане на изборния процес.

Мерките включват:
- Мобилизиране на допълнителни дежурни по места за 1 и 2 октомври 2022 г. Специално внимание е отделено за подсигуряване на електрозахранването в избирателните секции.
- За периода от 30 септември до 3 октомври 2022 г. се прекратява извършването на всички планирани технически дейности по електроразпределителната мрежа. Такива ще бъдат извършвани само в случаи на неотложна необходимост и при отстраняване на възникнали повреди.
- Налице са мобилни генератори, които могат да се използват са осигуряване на захранване за сградите с избирателни секции.
- Извършена е проверка на аварийния резерв и материали по места, наличност в аварийни автомобили и специализирана техника.

Денонощно функционира и Диспечерският център на Електроразпределение Юг, в който се извършва постоянен 24-часов контрол и мониторинг на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване.

Коментари към новината

Още новини от Общество