Новини от област Стара Загора и България

Горски служители от ДГС Гурково и ДЛС Мазалат са на помощ в засегнатите села в Карловско

4819 20/09/2022 16:08 Общество България
Горски служители от ДГС Гурково и ДЛС Мазалат са на помощ в засегнатите села в Карловско
Divident.€U Divident.€U

Териториални поделения на Югоизточно държавно предприятие – Сливен „ДГС Гурково“ и „ДЛС Мазалат“ взеха участие в отстраняването на щетите в карловските села, засегнати най- силно от наводненията в началото на месеца. Горски служители от двете стопанства са били на терен всеки ден от първите дни след бедствието, дори и през почивните дни. Те споделят, че нанесените щети са неизмерими, а разчистването на отломки и паднали дървета ще продължи и през следващите седмици.

Лесовъди от ДГС-Гурково участват в организацията на транспорта, товаренето и премахването на дървета и клони от улиците на с. Каравелово, както и в разчистването на пътища от отломки и пясък с подходяща горска техника. От ДЛС-Мазалат са изпратени екипи с камион за товарене на дървен материал, багер и две коли, които са оказали спешна намеса в разчистването на улици в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

И към този момент горски служители от ДГС-Гурково продължават да са на терен в пострадалото с. Каравелово, за да помагат в отстраняването на щетите. От ръководството на ЮИДП-Сливен изказват признателност към всички колеги, участвали в благородната кауза и им благодарят за проявената съпричастност!

Коментари към новината

Още новини от Общество