Новини от област Стара Загора и България

Бърза реакция на EVN след бурята спаси риба за 5 млн. лева в Рибното тържище на Бургас

5003 19/09/2022 00:45 Общество България
Бърза реакция на EVN след бурята спаси риба за 5 млн. лева в Рибното тържище на Бургас
Divident.€U Divident.€U

Навременната намеса на институциите спаси рибна продукция за над 5 млн. лв.

“Електрозахранването е възстановено в повечето точки, засеганати от бурята в Бургаско, като на много места са изградени временни трасета”. Това заяви министърът на енергетиката Росен Христов пред медии в Бургас. По думите му големите поражения са по 110-киловолтовата мрежа, като 12 електрически стълба са паднали.

Заедно с екипи на EVN той посети най-голямата в Българиия рибна борса FISHLAND в Бургас, чиято продукция е била застрашена заради прекъсването на тока в резултат на бурята.

“Температурата за замразените продукти беше критична. В момента електрозахранването е възстановено. Поради тази причина искам да изкажа благодарност в лицето на държавата - министъра на енергетиката Росен Христов, кмета Димитър Николов и областния управител проф. Мария Нейкова за намесата и бързата им реакция. В залите има продукция за общо около 5 млн. лева”, каза собственикът на борсата Ивайло Русинов.

“Предварителната оценка е, че за възстановяването им ще са необходими около 2 месеца. Изискал съм още утре да ни бъде представен график и заедно с кризисния щаб да намерим вариант за по-бързо решение”, допълни Христов. Според него проблемът е сериозен и не може да се разчита на алтернативните трасета, предвид наближаването на отоплителния сезон.

“Екипите показаха способност бързо да се организират, през нощта бяхме във връзка с кризисния център на EVN, за което им благодаря, както и на кмета на Бургас г-н Николов и областния управител г-жа Нейкова”, каза още министърът.

Коментари към новината

Още новини от Общество