Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Бургас: Нека готовата зала "Арена" да се открие, защото градът губи хиляди посетители!

5209 09/09/2022 17:02 Общество България
Кметът на Бургас:  Нека готовата зала Арена да се открие, защото градът губи хиляди посетители!
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Бургас Димитър Николов изрази възмущението си във фейсбук, че готовата зала "Арена" в Бургас не се открива по вина на управляващите. Той допълни, че спортната зала се е превърнала в арена за партиен сблъсък, а от всичко това губи само морският град.
Ето какво написа Николов във фейсбук профила си:

"Знаете, че съм балансиран човек и в повечето случаи, дори когато се говорят явни неистини, не реагирам. И не защото нямам какво да кажа, а защото не искам Бургас да се превръща в арена на сблъсък на партийни агитки и плюещи се помежду си активисти. Особено по време на предизборна кампания! Но не мога да мълча, когато тотално се минава границата. Удобната „дъвка” - зала “Арена”, вече придобива смехотворни размери. И този път щях да подмина с мълчание, ако самият град не търпеше огромни загуби от това!
Само за една година Бургас загуби хиляди посетители, защото при готова и оборудвана зала на 99 процента управляващите решиха, че нямат интерес да я пуснат.

Изтървахме Европейско първенство 2023 по волейбол - ще остане само във Варна. Изтървахме „Гран При Жулиета Шишманова”. Изтървахме няколко месечни лагери на националните отбори на Литва и Унгария в различни спортове. Изтървахме няколко национални лагера по лека атлетика. Изтървахме събитие от ранга на „Евровизия”. Изтървахме „Битката на големите в бойните спортове”. Изтървахме гостуване на цирк „Дьо солей”. За европейските турнета на световни звезди изобщо няма да говоря! И повечето от запитванията бяха за събития извън сезона!

И всичко това за сметка на бургаския бизнес! Защо? Наказваме бургазлии? И с празно говорене ги лишаваме не просто от зала, която да разглеждат и с която да се „кичат”, а от реални приходи в местната икономика, от хиляди посетители в града!
Имало нарушения в зала „Арена”? За година и половина стартираха десетки проверки! Чухте от медиите за старта им, чухте ли за резултата? Кой е подведен под отговорност, какво решение на съд за физическо или юридическо лице има? За какво? Каква е присъдата? Какво е констатирано? Нищо! Нула! И ако има виновни, това каква връзка има с гражданите на Бургас? Те за какво точно са наказвани - собствениците на ресторантчета, магазинчета, сергии, таксита? Защо не наказаха уж виновниците, но да пуснат залата? За да си правят още и още фейсбук лайфове? Лайфовете отговорно отношение към хората на Бургас ли са? Присъда? И какво произтича от тях? Нищо! Само клишета.

Чувам за някакви милиони дето били заложени в бюджета за тази година за довършване…. За какво точно? Никой не разбра. Само се вее думата милиони. Ефектно, нали?
И така. Като кмет на Бургас моля: ако има нарушения и виновни лица- да се санкционират, вкарат в затвора, накажат тежко и т.н.

Но готовата зала да се открие! Защото тя не е значка на ревера, а реален приход в националната и местната икономика, в дребния бизнес, тя ще осигури посещаемост в града извън сезона! Държавата да определи мениджърски екип за залата! Защото големите събития, които водят хиляди хора, се заявяват и организират 2 години преди случването им!

Аз наистина не разбирам! Защо другите градове в България да заслужават зала, а Бургас- не?
И стига с имитациите и празнодумието, и с баналните политически упражнения!
Хората на града не са длъжни да търпят загуби и да са статисти в чужди филми!"

Коментари към новината

Още новини от Общество