Новини от област Стара Загора и България

Мерки срещу инфлацията

Възможности за ръст на заплатите в община Казанлък търсят кмет и синдикалисти

2269 30/08/2022 13:14 Общество България
Възможности за ръст на заплатите в община Казанлък търсят кмет и синдикалисти
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Кметът Галина Стоянова и представители на нейния екип се срещнаха днес с общинските координатори на синдикатите КНСБ Николай Маринов и конфедералния секретар в Казанлък на КТ „Подкрепа“ Цветанка Пискова.

Срещата, инициирана от синдикалистите, целеше разглеждане на възможности за увеличение на работните заплати към различните звена в Общината.

След обсъждане на възможни варианти страните се договориха да се търсят възможности за увеличение на работните заплати във всички сфери до достигане на браншовите споразумения. Те включват всички звена на здравеопазването, културата, Общинска администрация.

След изготвяне на конкретни разчети и анализ по отделните браншове, предстои следваща среща за договаряне на конкретни възможности за ръст на заплатите, предвид растящата инфлация.

Проведената среща днес препотвърди съласието на кметския екип и представителите на синдикатите на местно ниво увеличение на заплатите да се търси балансирано, за всички общински служители, включително и второстепенните разпоредители.

Припомняме, че отрасловите заплати в сферата на здравеопазването – детски ясли, здравни кабинети и медецински сестри в детските градини са с три увеличения през 2022 г. – през месеците април, юли и сега от септември и вече достигнаха отраслово споразумение за 1 450 лв. основна месечна заплата за медицинска сестра.

Коментари към новината

Още новини от Общество