Новини от област Стара Загора и България

Две села в Старозагорско са все още без ток след бурята

Две села в Старозагорско са все още без ток след бурята
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Екипи на EVN отстраняват повредите

Екипи на EVN отстраняват повреди, предизвикани от снощната буря в Старозагорски регион. „Нямаме висока аварийност по селата след снощната буря. Има само прекъснати отделни проводници. В момента наши екипи отстраняват повреди в селата Черна гора и Гранит. Електрозахранването ще бъде скоро възстановено“, каза за Divident. EU Крум Косев от пресцентъра на EVN.

Спирането на тока в Стара Загора, снощи, по време на бурята е било причинено от изключването на една от подстанциите, собственост на ЕСО.
При такива случаи действаме съвместно с колегите от Електроенергийния системен оператор, за да отстраним повредата. Отстранихме я в рамките на половин час, допълват от EVN.
Според Института по метеорология и хидрология в Стара Загора снощи са паднали валежи от 28 л/ кв.м.

Паднали клони и дървета, както и наноси пясък и чакъл от улици и тротоари продължават да  разчистват служители на Община Стара Загора след мощната буря. Няма сигнали за пострадали хора, става ясно от справката на горещия телефон на администрацията. Получени са над 70 сигнала през изминалата нощ във връзка със затруднено преминаване през улици, счупени клони на дървета, както и наводнени мазета, търговски обекти, гаражи и липса на ток. Днес предстои да се направи оценка на щетите.

„Община Стара Загора има готовност да покрие щетите, нанесени от стихията на автомобил, над който падна клон на дърво в централната част на града“, уточни зам.-кметът Йордан Николов. Той подчерта, че основно проблем е създал изпълняваният в момента мащабен ремонт от ВиК дружеството в града. Изкопите за подмяна на водопровода и канализацията са прелели и земната маса се е свлякла в ниските точки на  града, създавайки проблем при дъждоприемните шахти. Има и пропадания, затруднили преминаването на МПС.

Коментари към новината

Още новини от Общество