Новини от област Стара Загора и България

Недоволство

Пореден протест блокира пътя между Обручище и Мъдрец

Пореден протест блокира пътя между Обручище и Мъдрец
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Жители на няколко села от община Гълъбово се събраха на протест тази сутрин срещу лошото състояние на третокласния път между Обручище и Мъдрец. Те блокираха пътя, като протестът продължи от 6 до 8 часа. Най-много хора  имаше от близките села Обручище и Медникарово.

Те изразиха недоволството си от лошото състояние на пътя и опасността от ПТП. 18-километровата отсечка не е ремонтирана от края на 70-те години на миналия век.
„В продължение на две години това е четвърти пореден протест. Следващият ще бъде, когато стане произшествие. Тогава ще се явим като обвинители на управляващите, срещу АПИ, срещу всички министри, които ни лъгаха през годините“, каза за Divident.EU председателят на инициативния комитет „Обручище завинаги“ Тенчо Кайряков.

Той припомни, че протестиращите имаха споразумение с предишния министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, че пътят ще бъде ремонтиран. До този момент обаче не са предприети никакви действия. Имаме цяла папка с документи. Надлезът е толкова опасен, че катастрофа може да стане всеки момент, алармира Кайряков.

Според жителите на селата около Гълъбово ежедневно е застрашен живота на стотици хора, които пътуват и минават от тук с коли и автобуси.
По думите на Кайряков преди дни на надлеза на пътя е изпаднал товара от камион. Голяма е опасността от произшествие, когато децата  от околните села тръгнат на училище и пътуват всеки ден с автобуси за Гълъбово.

Междувременно,  вчера на сайта на АПИ излезе съобщение, че предстои подписване на договор  с фирмата, която ще ремонтира пътя.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество