Новини от област Стара Загора и България

Пускат нов билет с прекачване в градския транспорт на Стара Загора

Пускат нов билет с прекачване в градския транспорт на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще предложи на общинските съветници в града да гласуват предложение, с което да бъде подобрена билетната политика на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД. Предложението на кмета включва нов вид билети – 30-минутен с право на прекачване на територията на града, който да струва 1.60 лв., както и годишна поименна карта с неограничени пътувания, която да бъде на цена от 365 лв.

От 1 август, по искане на транспортното дружество, превозният документ в града е на единична цена от 1.50 лв. и не включва опция за прекачване. Билетите, важащи 60 минути с възможност за прекачване в Стара Загора са на цена от 2 лева. Важащите 120 минути с възможност за прекачване са на цена от 2.50 лв., а до 24 часа - на стойност 5 лв.

Ще бъдат прецизирани и цените за Пакет от 10 еднократни билета – 14 лв., 30 – 39 лв. и 60 на цена от 72 лв.

В автобусите се продават единствено билети за еднократно пътуване. Всички останали билети, пакети и годишни карти ще може да се закупуват от приложението transport.starazagora.bg/app/tickets, както и от билетните центрове и стационарните TVM машини.

Коментари към новината

Още новини от Общество