Новини от област Стара Загора и България

Стартират ремонти на улици и общински обекти в Чирпан

7844 25/07/2022 15:09 Общество България
Стартират ремонти на улици и общински обекти в Чирпан
Divident.€U Divident.€U

Община Чирпан приключи процедурата за избор на изпълнител по ЗОП за ремонта, реконструкцията и благоустрояването на улица „Димитър Благоев” (Ларго) с дължина 450 м. Ремонтът ще бъде извършен за близо 350 хил. лева. Срокът за изпълнение на обекта, съгласно техническата оферта на изпълнителя е 5 месеца.

Ремонтните работи стартират в началото на август и включват изграждане на нова велоалея, тротоари и подходи към входовете на сградите, парково осветление, тръбно – канална мрежа за комуникационни кабели, монтиране на паркова мебел – пейки, перголи, беседки и кошчета за отпадъци, ново озеленяване и изграждане на поливна система.
Приключи процедурата по ЗОП и за избор на изпълнител за изграждане на видеонаблюдение в града. Срокът за цялостно изграждане и интегриране на системата е 2 месеца, като по договор нейната поддръжка ще бъде осъществявана от изпълнителя през следващите 3 години.

Системата за видеонаблюдение ще разполага с 18 обзорни камери, осигуряващи постоянно наблюдение на основни зони, с цел съблюдаване на правилата за движение по пътищата и обществения ред, повишаване безопасността на жителите и гостите на града, а допълнителни 4-ри камери ще са с възможност за разпознаване на регистрационните табели на ППС/МПС в ключовите точки и ще дадат възможност за активни действия по отношение на откраднати и издирвани МПС
От тази седмица започват ремонтните дейности в ДГ „Калина Малина” и ДЯ „Д-р. Иван Софкаров”.

Текущият ремонт по сградата на чирпанската детска градина „Калина Малина” е 18 хил. лева и ще продължи 20 календарни дни.
Текущият вътрешен ремонт по сградата на чирпанската детска ясла “Иван Софкаров” ще продължи 40 календарни дни и ще бъде на стойност близо 28 хил. лева.

Целта на Общината е всички ремонтни дейности да бъдат приключени до края на месец август, за да не нарушат по никакъв начин нормалната работа на детските заведения, съобщават от общинска администрация.
Към момента общината провежда обществени поръчки по ЗОП за избор на изпълнители за ремонти на кметството в село Ценово, на ДГ „Снежанка“ в с. Зетьово и тротоарите на улица „Янко Иванов” от централен градски площад до ул. „Братя Даскалови”.
След повторно обявяване на процедурата по ЗОП за избор на изпълнител за тротоарите на ул „Янко Иванов” в Чирпан, поради нередовност на постъпилите оферти в предната поръчка, довели до нейното прекратяване, предстои комисия да разгледа постъпилите нови предложения. Индикативната стойност на ремонта на тротоарите е 116 000 лв. без ДДС.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество