Новини от област Стара Загора и България

За активност в сферата на туризма

Почетен плакет на Народното събрание получи кметът на Чирпан

7630 22/07/2022 16:51 Общество България
Почетен плакет на Народното събрание получи кметът на Чирпан
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Почетен плакет на  Народното събрание връчи председателят на парламентарната Комисия по туризъм Илин Димитров на кмета на община Чирпан Ивайло Крачолов. На връчването присъства и старозагорският депутат Атанас Михнев.
По думите на Димитров Чирпан е една от най-активните български общини в сферата на туризма. Той изрази възхищението си от организацията на три от големите събития: фестивала в Златна ливада, Международния фестивал на лавандулата и Midalidare Rock In The Wine Valley, които са имали радостта на над 60 хиляди посетители. Това е много добро постижение за фестивален туризъм, който е изключително модерен в света и носи икономически резултати за регионите, подчерта Димитров.

Съчетаването на местните традиции, новаторството и креативността винаги водят до удовлетворяване на туристическите потребности, въпреки процесът понякога да е нелек и дълъг, каза Михнев, впечатлен от организацията и подготовката на календара със събития в Чирпан. Той е поел ангажименти като зам.-председател на парламентарната Комисия по външна политика към община Чирпан за популяризирането й извън България.

Кметът благодари за оценката, подчерта ролята на организаторите, партньорите, участниците и институциите, които са в основата за високото ниво на фестивалните събития, въпреки месеците с ограничения, заради пандемията

Коментари към новината

Още новини от Общество