Новини от област Стара Загора и България

Стара Загора с най-добри показатели в борбата с корупцията, сочи проучване

Стара Загора с най-добри показатели в борбата с корупцията, сочи проучване
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров взе участие в Национална конференция „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“, която бе организирана от Международния републикански институт (IRI). Пред експерти от България и чужбина, както и представители на местната власт и в присъствието на посланика на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа, бе представен доклад с проучване на IRI, касаещо 10 български общини – Стара Загора, София, Перник, Благоевград, Кърджали, Велико Търново, Разград, Русе, Враца и Бургас.

В него са измервани възприятията на гражданите за администрацията и прозрачността на процеса на местно самоуправление. Стара Загора е с най-добри показатели в частта за борба с корупцията, показва анализът на данните на Международния републикански институт.

В края на конференцията бе официално подписан Пакт за превенция и противодействие на корупцията на общинско ниво от присъстващите кметове и заместник-кметове по програмата на IRI.

На събитието присъстваха още и директорът на Международния институт за Европа Пол Маккарти, президентът на „Америка за България“ Нанси Шилър, общински съветници, експерти от различни институции.

Коментари към новината

Още новини от Общество