Новини от област Стара Загора и България

Шампионът Радослав Георгиев стана почетен гражданин на Мъглиж

10525 04/07/2022 15:42 Общество България
Шампионът Радослав Георгиев стана почетен гражданин на Мъглиж
Divident.€U Divident.€U

Общинският съвет на Мъглиж удостои със званието „почетен гражданин“ националният състезател и двукратен шампион по борба класически стил в категория до 130 кг. Радослав Георгиев.
"Eдин достоен млад човек и доказал себе си спортист, Радослав Георгиев, спечели доверието на Общинска администрация, Общински съвет, а сигурен съм, че и на голяма част от жителите на Община Мъглиж и получи званието,, Почетен гражданин на Община Мъглиж”. Желая на Радо много здраве, спортни и семейни успехи и нека продължава да бъде ярък пример на подрастващите в борбата им за реализация в живота", каза по време на тържествената церемония по награждаване кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов.

Радослав е от град Казанлък. До десети клас учи и тренира в Спортно училище “Тодор Каблешков” гр. Стара Загора.
Като изключително изявен спортист и национален шампион от Държавното лично първенство по класическа борба, в теглова категория - 100 кг, е преместен в София и единадесети клас завършва в Централното спортно училище “Олимпийски надежди” София, като спортист на отбора по борба на “ЦСКА”.

След това продължава образованието си в Националната спортна академия “Васил Левски”, където ще се дипломира през 2022 г., като бакалавър по специалността “Спортен мениджмънт”.
През 2014 година Радослав Георгиев става пети на световното за кадети в Словакия. През този период печели първо място на международния турнир “Victory cup” Анталия, Република Турция и е четирикратен шампион на Република България в ДЛП по класическа борба, в тежка категория – 120 кг. Кариерата му продължава в Националния отбор по борба, но вече във възрастовата категория - мъже и теглова категория 130 кг. През този период на спортни изяви печели едно първо място на международния турнир „Дан Колов – Никола Петров“. Той е петкратен шампион на България.

През януари Радослав Пламенов Георгиев отново стана шампион на първенството в Сливен, с което си гарантира място на Европейското първенство през настоящата година.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество