Новини от област Стара Загора и България

Президентите на 7 ротариански клуба смениха огърлици в Стара Загора (ВИДЕО)

Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Петима от общо седемте нови президенти се оказаха жени

За първи път седем организации на Ротари клуб в Стара Загора се събраха за обща церемония по ротация на президентите си в деня на новата мандатна година – 30 юни.

Досегашните президенти предадоха огърлицата на новоизбраните наследници на високия пост. Те, от своя страна представиха членовете бордовете си през ротарианската 2022 – 2023 година.

Събитието беше уважено от председателя на Общинския съвет в Стара Загора Мария Динева.

Церемонията се състоя в голямата зала на Старозагорска опера, като в ролята на водещ  влезе досегашният президент на „Ротари Клуб Стара Загора“ Васил Демирев.  Той предаде огърлицата на новия президент на клуба, д-р Иван Тодоров.

За първи път по време на церемонията не бяха представяни годишни отчети, което направи събитието стегнато и тържествено. „Всеки от клубовете е направил своя вътрешен отчет, всички знаем какви проекти в полза на доброто сме осъществили през годината“, посочи Васил Демирев.

В общата ротация на президентите се включиха „Ротари клуб Стара Загора Берое“, Ротари клуб Казанлък, Ротари клуб Чирпан, Сателитен Е клуб Стара Загора, младежките организации Ротаракт и Интеракт, както и Инер Уил клуб.

За първи път ротация на президентите си извърши най-младата организация на движението в Старозагорски регион - Ротари клуб Чирпан. Досегашният президент Иван Станчев предаде огърлицата на Мария Ганчева.

Петима от общо седемте нови президенти се оказаха жени.

Жена е и президентът за новата ротарианска година на Инър Уил Клуб Стара Загора-Берое. Това е стоматологът д-р Диана Бушкалова, която прие огърлицата преди около седмица и също беше в залата, за да поздрави останалите си колеги.

„Годината се очертава да бъде емоционална, женска“, отбеляза в речта си новият президент на „Ротари клуб Стара Загора Берое“ Лилия Михайлова. „За мен е чест, че заставам пред вас като президент на „Ротари клуб Берое“ в една изключително дамска година. За кратката история, която имаме, за втори път жена ще бъде президент. В 30-годишната история на дистрикта също ще имаме жена президент и то за трети път. За първи път пък в 117-годишната история на „Ротари Интернешънъл“ ще председателства жена“, отбеляза Михайлова.

Новите президенти за ротарианската 2022 - 2023 година приеха огърлиците от досегашните, а те от своя страна закачиха ротариански значки на членовете на новите бордове.

С чаша вино и добро настроение, в приятелска обстановка беше поставено началото на новата ротарианска година.

Коментари към новината

Още новини от Общество