Новини от област Стара Загора и България

От 16 юни

Започва Балканският международен винен фестивал в София

12829 13/06/2022 17:02 Агро Винарство
Започва Балканският международен винен фестивал в София
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Виненото градче отваря врати в сърцето на София

За единадесета поредна година София ще стане домакин на събитието, което поставя на фокус балканските вина и култура. Между 16 и 18 юни Балканският международен винен фестивал (The Balkans International Wine Festival, BIWCF) ще разположи своите традиционни бели шатри в пространството пред НДК, където 70 винопроизводители ще предложат за дегустация селекция от своята най-добра продукция. Посетителите на Фестивала ще могат да се докоснат и до наградените вина от Конкурса, провел се в началото на юни на гръцкия остров Саламина – в специална Златна шатра.

Виното, което спечели най-много точки от престижното жури на Конкурса – носителят на Гранд трофея, ще бъде обявен по време на церемония в първата вечер от тридневното градско събитие – на 16 юни от 20 часа.

Водещ ще бъде директорът на BIWCF и председател на Българската асоциация на износителите на вино – Галина Нифору. Обявени ще бъдат и Най-добрата изба на Балканите, спечелила най-много медали в Конкурса, и трофеите в отделните категории.

Софиянци и гости на столицата ще имат възможността да прекарат две вълнуващи вечери (този четвъртък и петък), както и цял ден в събота, наслаждавайки се на богата програма, вкусна деликатесна храна от различни национални кухни, музика, и игри с награди. Билети могат да се вземат за на място или онлайн, а на входа сувенирни подаръци за добро настроение и спомен от събитието ще очакват посетителите.

Divident.EU е медиен партньор на събитието.

Коментари към новината

Още новини от Агро