Новини от област Стара Загора и България

Отличие

"Шато Копса" грабна голямата награда на Фестивала на розето в Казанлък

16758 04/06/2022 22:26 Агро Винарство
Шато Копса грабна голямата награда на Фестивала на розето в Казанлък
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Кметът на Казанлък връчи голямото отличие на Фестивала на виното розе „Златен Киликс“ 2022 в Казанлък. Организаторът Ана Дундакова обяви големия победител: „Златен киликс“ за Шато Копса за вино „Розе Анджелика“ реколта 2021 г. Много стилно розе от Каберне Совиньон сто процента.“, представи го Дундакова. Отличеното питие със „Златен киликс“ е избрано от престижно жури в Националния конкурс за Розе измежду 58 проби пенливо розе.
Отличието за визия връчи атрактивният моден дизайнер и художник от Казанлък Мариела Гемишева.

Младите красавици Царица Роза 2022 Белослава Желева и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова бяха обградени с внимание и джентълменско отношение. На тях им препоръчаха първата в света водка, произведена от натурална розова вода.
Тазгодишното издание на изложението представя 46 фирми-производители от всички краища на България.

Най-новите реколти розе винаги са съчетани с храни и напитки, „които биха поглезили и най-претенциозния гурман“, уверяват организаторите.

Галина Стоянова благодари на организаторите Ани и Миро Дундакови: „Това са едни прекрасни казанлъчани! Все повече участници има всяка година, което е признание за качество на изложението, но и на виното.“ Галина Стоянова припомни произхода на чашата „киликс“, предназначена само за владетелите от древността на траките, винаги пълна с най-качественото питие. „Затова и отличието трябва да е в ръцете на най-добрия вино производител.“, посочи тя.

 

Коментари към новината

Още новини от Агро