Новини от област Стара Загора и България

Стойно Иванов застава начело на Българския фермерски съюз в Стара Загора

14095 04/06/2022 08:20 Агро Животновъдство
Стойно Иванов застава начело на Българския фермерски съюз в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Учредиха областната структура на Българския фермерски съюз в Стара Загора. За неин председател беше избран Стойно Иванов. Земеделският производител заяви категорично, че ще защитава интересите на членовете на организацията, които само след първото събрание са близо 30. “Щастлив съм, че хората от региона се обединиха около диалогичен човек, който с дългогодишния си труд се е доказал пред тях и е спечелил доверието им.”, каза председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов. На учредителното събрание беше избран и управителен съвет, който включва представители на зеленчукопроизводителите, зърнопроизводителите, животновъдите и пчеларите.


Целта на създаването на Съюза и неговите областни структури е да обедини идеите и концепциите на производители и преработватели от цялата страна и от всички браншове, да отстоява политиките и интересите на неговите членове пред държавните органи, да дискутира и прилага успешно правилата на селскостопанската политика на Европейския съюз, да насърчи сътрудничеството между българските и чуждестранни партньорски организации, да представя пред законодателната и изпълнителната власт належащите проблеми в сектора и да разработва устойчиви стратегии за развитие. До момента са учредени структури в София, Смолян и Челопеч. След Стара Загора предстои създаването на такива и в Пазарджик, Пловдив Бургас.

 Българският фермерски съюз обединява интересите, вижданията и мненията на членовете си и на обществените интереси в областта на аграрния сектор, в това число: растениевъдство, животновъдство, хранителна промишленост, преработка и съхранение, търговия на дребно и едро, данъчна лицензионна политика и контрол, гори, дърводобив и преработка, гъбарство и трюфели, рибарство и аквакултури, притежание, стопанисване и ползване на земеделски земи, коопериране и сдружаване, екология и агроекология, биологично производство и други.

Коментари към новината

Още новини от Агро