Новини от област Стара Загора и България

За седми път "Празник за деца и кучета" в Стара Загора

За седми път Празник за деца и кучета в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

И тази година екипът на Кучилище – Стара Загора е подготвил разнообразна развлекателна и образователна програма по повод седмото издание на „Празник за деца и кучета“. Събитието ще се случи на 4 юни, от 11.00 часа, в старозагорския парк „Зелен клин“, а организаторите са подготвили игри с награди, както и полезни срещи с различни специалисти по здравето и възпитанието на четирикраките участници.

В празника вече по традиция участва и Община Стара Загора, която ще открие изнесено бюро за регистрация на домашни любимци. ОДБХ - Стара Загора ще съдейства със съвети как да се поддържат изрядни документите на кучето, като на място ще може да се види и актуализира информацията при поставен чип.

Посетителите ще имат възможност да поговорят и за зъбното здраве на любимците си с ветеринарни специалисти, които на място ще извършват безплатни прегледи. Ще има и томбола за безплатни ехографски прегледи за възрастни кучета.
Атрактивни демонстрации ще направят гостите на празника - Ина Хаджиева и Петя Войнова - поведенчески специалисти и треньори от „Моето куче“ - София, Тодор Ангелов от „Dream Dogs“- Варна и популярната влогърка Лили от „Животът с куче“.

Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ се включват за втори път, а темата ще бъде изключително интересна - как замърсяването на околната среда вреди на дивите животни. Децата ще могат да си направят снимка за спомен с техни питомци.
Общински приют за безстопанствени животни ще покажат своите кучета, готови за задомяване.
По време на събитието ще има и благотворитрелен базар в помощ на животните, пострадали, но спасени от войната в Украйна, за които се грижи фондация „Animal Hope Bulgaria – Kazanlak“. Децата ще могат да разберат интересни подробности от работата на спасителните организации като цяло.

Коментари към новината

Още новини от Общество