Новини от област Стара Загора и България

Щандът на "Байер" на БАТА Агро 2022 привлече земеделски стопани от цялата страна

9857 27/05/2022 13:21 Агро Земеделие
Щандът на Байер на БАТА Агро 2022 привлече земеделски стопани от цялата страна
Съдържание от BAYER Съдържание от BAYER

Стотици земеделци посетиха щанда на Байер на БАТА Агро 2022. На място стопаните имаха възможност да получат повече информация за новите продукти на компанията, както и да потърсят професионален съвет при борба с неприятели, плевели и болести по своите култури.

„Байер“ вече осъществи няколко поредни срещи за рапицата в Южна България и проведе открити дни на полето. Тепърва предстоят още ползотворни срещи на „Байер Агро Арена“.

Световната компания участва в БАТА Агро с всички свои основни продукти – фунгициди в житни, хербициди в царевица, семена рапица.

Иновативни решения от Байер дават възможност за достигане на висок добивен потенциал в царевица и защита на инвестицията.

„Байер“ предлага уникално съчетание от високодобивна генетика, адаптиране към неблагоприятни климатични условия, модерни продукти на растителна защита с най-високо ниво на ефективност и безопасност за културата, както и не на последно място - компетентен и надежден екип от регионални представители в страната.

При царевицата „Байер“ предлага нов продукт – „МОНСУН АКТИВ“. Той е вегетационен, системен хербицид за контрол на едногодишни житни и широколистни плевели.

Продуктът е комбинация от две активни вещества принадлежащи към химичната група на сулфонилуреите плюс антидот. Активното вещество форамсулфурон-натрий действа като се поема от листата и спира растежа и развитието на плевелите.

Продуктът има и почвен ефект, тъй като активното вещество тиенкарбазон-метил се поема както от листата, така и от корените и кълновете на плевелите. Антидотът ципросулфамид осигурява селективността на продукта чрез повишаване/ускоряване на метаболизма на активните вещества в царевичните растения.

Коментари към новината

Още новини от Агро