Новини от област Стара Загора и България

Кметът Живко Тодоров: Община Стара Загора няма да участва в търга за продажба на АГ комплекса

Кметът Живко Тодоров: Община Стара Загора няма да участва в търга за продажба на АГ комплекса
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

„Оценката от 10 млн. лева за сградата на бившия АГ комплекс в Стара Загора е абсурдно висока. Предната оценка беше за малко над 6 млн. лева. Оставам с впечатление, че падналият покрив и наводнението в сградата са вдигнали цената ѝ.“

Това коментира за Divident.EU кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той допълни, че при тази оценка няма как Община Стара Загора да си позволи да участва в търга, дори и със замяна на имоти.

Според Тодоров участието в подобен търг означава да бъдат ощетени гражданите на Стара Загора, тъй като на практика ще бъдат използвани парите от  данъците им.

„Не зная кой е направил оценка от над 1600 лева/ кв.м. за сграда в толкова тежко състояние. За нея ще бъдат необходими поне още 10 млн. лева, за да се ремонтира.“, смята Тодоров.

Кметът допълни, че ако общината тръгне да строи нова сграда, за да изгради  общински здравен център, най-вероятно цената ще бъде доста по-ниска от 20 млн. лева.

„Представях си, че може да изградим общински здравен център в полза на гражданите и че държавата може да бъде наш партньор. С тази сграда имаше възможност да се кандидатства по европейски проекти. Оказа се обаче, че държавата няма интерес към това и не иска да го направи. Ако се намери инвеститор на тази цена, пожелавам му успех“, допълни Тодоров.

Според него е съмнително някой да реши да заключи в тази сграда 20 млн. лева и след това да ги изкара от бизнеса си.

„В това министерство работят чиновници, които не се интересуват от реалностите на живота. Те не действат така, че реално да се решават проблемите на хората“, не скри разочарованието си Живко Тодоров.

Още по темата: Решават за продажбата на бившия АГ комплекс в Стара Загора

Коментари към новината

Още новини от Здраве