Новини от област Стара Загора и България

Интервю

Новият председател на БСП - Ст. Загора Велина Атанасова: Ще се стремим да привлечем младите хора

2600 21/05/2022 13:43 Политика Власт
Велина Атанасова
Новият председател на БСП - Ст. Загора Велина Атанасова: Ще се стремим да привлечем младите хора
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Велина Атанасова днес беше избрана за нов председател на общинската организация на БСП в Стара Загора, след като досегашният председател – Валентина Бонева подаде оставка.

Тя е юрист по образование, работи като адвокат. Член е на Адвокатския съвет на адвокатската колегия в Стара Загора. Омъжена е, има две деца.

В БСП членува от 2017 година. През последните 2 години е член на Общинския съвет на БСП и член на Изпълнителното бюро на БСП, член е и на ръководните органи на Българския антифашистки съюз.

- Г-жо Атанасова, един от мотивите на досегашния председател, Валентина Бонева, да подаде оставката си, бяха слабите резултати на БСП на последните парламентарни избори. Каква е вашата визия да постигнете консолидация на привържениците на лявата идея?

- Аз участвах активно в изборите миналата година като член на Районната избирателна комисия. За себе си отчитам трудните условия, в които се проведоха тези избори. Ковид пандемията и наложените ограничения доведоха до изключително ниска избирателна активност, което безспорно повлия на резултата.

Ние в БСП започнахме да работим за преодоляване на тези негативи още след последните избори. В момента поставяме фокуса върху предстоящите избори през следващата година за местен парламент с идеята да увеличим участието си в него.

Основният фокус в работата ни като ръководство на общинската организация на БСП в Стара Загора ще бъде да привлечем младите хора. За целта ще започнем работа с комисиите към Общинския съвет на БСП по определени местни политики заедно с активното съдействие на общинските ни съветници. Ще се стремим да бъдем полезни на съгражданите си във всяка една сфера от обществения живот.

Вече сме в подготовка на бъдещите кандидати за изборни длъжности. Надяваме се в сравнително кратки срокове да набележим имената, които ще участват в следващата предизборна кампания за Общински съвет на Стара Загора.

- А обмисляте ли и своя кандидатура за кандидат за кмет?

- Тепърва ще решаваме какъв ще бъде формата, под който ще участваме на предстоящите избори за кмет на Стара Загора. Това е въпрос на решение на колективните ни органи.

- Къде виждате резерви за увеличаване на резултата си?

- Основната пречка на миналите избори бяха ковид пандемията и свързаните с нея ограничителни мерки. БСП по принцип осъществява предизборните си кампании по друг начин – не онлайн, а чрез жив контакт. Това беше сериозен проблем за нас, който се надяваме през следващата кампания да не стои. Разбира се, ще се съсредоточим и върху съвременните методи на предизборна кампания – онлайн платформи, платформи за видеосподеляне, защото младите хора очакват точно това.

- Говорите за изборите за местна власт догодина, но имате ли и едно наум за евентуални предсрочни парламентарни избори?

- По принцип да. Факт е, че участваме в една много сложна коалиция в момента. Коалиционно управление в сложна ситуация винаги може да доведе до предсрочни избори. Смятам, че ако се наложи, ще успеем бързо да се мобилизираме и да се подготвим и за тях.

Ето как се стигна до нейния избор: Велина Атанасова е новият председател на Общинската организация на БСП в Стара Загора

Коментари към новината

Още новини от Политика