Новини от област Стара Загора и България

Велина Атанасова е новият председател на Общинската организация на БСП в Стара Загора  

4698 21/05/2022 13:00 Политика Власт
Велина Атанасова е новият председател на Общинската организация на БСП в Стара Загора   
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Юристът и адвокат по професия Велина Атанасова беше избрана за председател на Общинската организация на БСП в Стара Загора от 49-ата конференция на партията. Форумът се проведе в залата на Регионална библиотека „Захарий Княски“. В конференцията участва и Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика.

До избора на нов председател се стигна след като своята оставка подаде досегашният лидер на местната структура – Валентина Бонева. Мотивите ѝ бяха да се даде път на обновление в партията след слабите резултати на социалистите в Стара Загора на последните парламентарни избори.

За поста се явиха шестима кандидати – Борис Боричев, Велина Атанасова, Галина Господинова, Иван Кралев, Неделчо Маринов и Николай Бинев.

Борис Боричев си направи самоотвод по електронната поща на организацията още преди да започне конференцията.

Останалите петима кандидати изложиха платформите си за развитие и промени в организацията, след което обаче четирима от тях заяиха, че си правят самоотвод и се отказват да участват във финалното гласуване.

Затова залата единодушно реши гласуването за единствения останал кандидат за поста да бъде явно. За Велина Атанасова гласуваха 97 делегати на конференцията, което е почти единодушно, тъй като част от предварително делегираните хора отсъстваха по уважителни причини.

Велина Атанасова е на 49 години, член е на адвокатската колегия в Стара Загора, семейна е, има 2 деца, член е на Българския антифашистки съюз, а в БСП членува от 2017 година.

За Divident.EU новоизбраният председател на общинската организация на БСП в Стара Загора Велина Атанасова коментира, че една от основните ѝ задачи ще бъде да привлече повече млади хора.

Интервю с Велина Атанасова: Ще се стремим да привлечем младите хора

Коментари към новината

Още новини от Политика