Новини от област Стара Загора и България

Новият управител на ВиК-Стара Загора днес официално встъпи в длъжност

5835 16/05/2022 13:23 Икономика Бизнес
Новият управител на ВиК-Стара Загора днес официално встъпи в длъжност
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Инж. Росен Найденов прие поста от досегашния управител инж. Румен Райков

Новият управител на ВиК-Стара Загора, инж. Росен Найденов днес официално встъпи в длъжност и беше представен пред колектива на дружеството. Инж. Найденов прие поста от досегашния управител, инж. Румен Райков, който също присъства на събитието.

Инж. Найденов се е запознал с всеки един от служителите в офиса на дружеството в Стара Загора, като се е запознал със създадената структура. Той застава начело на Вик-Стара Загора до провеждането на конкурс за поста.

Росен Найденов е завършил Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, има магистърска степен „Водоснабдяване и канализация“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) – гр. София, както и магистърска степен „Бизнес администрация“ от УНСС – гр. София.

От 2010 до 2020 г. е работил в „Софийска вода“ АД, където последователно е заемал позициите „Технически ръководител „Канализационни услуги“ (2010 – 2014 г.), Главен инженер „Канализационни услуги“ (2014 – 2018 г.) и Главен инженер „Външно водоснабдяване“ (2018 – 2020 г.). Има опит в частния сектор, където е бил инженер и мениджър на проекти.

Инж. Росен Найденов е член на КИИП – София, член на КСБ, има изразен интерес към безизкопни технологии и рехабилитация, както и към дигитализация, автоматизиране и дистанционно управление на ВиК мрежата.

"Ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД разчита на инж. Росен Найденов да продължи политиката на водното дружество за финансова стабилност, да приложи знанията и уменията си във въвеждането на нови технологии във ВиК инфраструктурата на обслужваната от „ВиК“ ЕООД – Стара Загора територия за подобряване на качеството на предлаганите услуги и намаляване на загубите", пише в сайта на браншовата организация.

Ще припомним, че „ВиК“ ЕООД – Стара Загора е част от структурата на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, чийто принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Още по темата: Уволниха управителя на ВиК-Стара Загора 5 месеца преди пенсионирането му

Коментари към новината

Още новини от Икономика