Новини от област Стара Загора и България

Стара Загора е домакин на общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини

Стара Загора е домакин на общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини
Divident.€U Divident.€U

Стара Загора е домакин на 31-то Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. По време на него ще бъде представен доклад за дейностите извършени през изминалата 2021 година, както и ще бъдат приети нови членове на сдружението.

 Приветствие към присъстващите отправи зам.-кметът на община Стара Загора Милена Желева. Тя пожела успех на конференцията и допълни, че много важна част от екипа на всеки кмет е секретарят на общината. "Вие сте хората, които знаете какво се случва навсякъде и ние много разчитаме на Вас", каза още Желева.

Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/ е учредена на 31 октомври 1997 г. в съответствие с принципите на Конституцията на Република България, ЗЛС и ЗМСМА. Асоциацията е организация с идеална цел и функционира на принципа на доброволността на своите членове.

 НАСО РБ е регистрирана по ЗЛС с решение на Габровски окръжен съд № 12 от 08.12.1997 г. В Националната асоциация на секретарите на общини в Република България към момента членуват 178 местни администрации.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество