Новини от област Стара Загора и България

Кандидатките за престижната титла "Царица Роза 2022" садиха рози в парка

2740 04/05/2022 21:27 Общество България
Кандидатките за престижната титла  Царица Роза 2022 садиха рози в парка
Divident.€U Divident.€U

С близо 30 млади розички обогатиха днес специалната алея в парк „Розариум“ претендентките за престижната титла Царица Роза 2022. Засаждането на рози на определеното зелено пространство в един от най-харесваните казанлъшки паркове е част от красивите традиции в навечерието на Празник на розата. Със засаждането на свеж стрък рози всяко от младите момичета – абитуриентки спазва обичая да разхубавява Казанлък за празничните дни.

 Красавиците на Казанлък вече вървят по стъпките на програмата „Пътят към короната“. В детайлите на доброто поведение и представяне те са вещо водени от коафьора Стенли Нанчев, директора на Музея по фотография Стефан Папукчиев и инструктора по зумба Гергана Начева. Утре предстои младите момичета да научат повече за безценните културно-исторически богатства в родния си край с посещение в Музея на розата, за да бъдат достойни посланици на Казанлък пред България и света.

Ритуалът на казанлъшките хубавици дава начало и на засаждането на рози от Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, които ще започнат пролетното озеленяване в града с поне две хиляди стръка от уханното цвете.

Коментари към новината

Още новини от Общество