Новини от област Стара Загора и България

"КонтурГлобал Марица Изток 3" дари храни и оборудване за украинските бежанци

КонтурГлобал Марица Изток 3 дари храни и оборудване за украинските бежанци
Divident.€U Divident.€U

Кампанията зарадва над 100 семейства и с традиционни украински Великденски кошници

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари храни и оборудване за украинските бежанци в Стара Загора
Компанията зарадва над 100 семейства и с традиционни украински Великденски кошници

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари почти 1 тон дълготрайни храни за украинските бежанци, настанени в региона на Стара Загора и подпомагани от Фондация „Мисия криле“.
Дарението, което включва продукти като брашно, елда, захар, олио, макарони и консервирани храни, беше разтоварено и подредено от доброволци от компанията. По повод предстоящите празници бяха осигурени и още 100 хранителни пакета с продукти, традиционни за посрещането на Великден в Украйна, както и лакомства за най-малките. Служител на компанията направи персонално дарение от 100 кисели млека.

Освен с хранителни продукти, „КонтурГлобал Марица Изток 3“ помогна и с обзавеждането на две стаи в центъра към Фондация „Мисия криле“, където са настанени търсещи убежище от войната майки с деца. Компанията осигури мебели, спално бельо и завивки, бебешка кошара, различни електроуреди, кухненска посуда.

„Живеем в сложни времена – пандемията от Covid-19 още не е напълно отшумяла и вече имаме нова криза. Повече от всякога се налага да бъдем преди всичко човеци - да помогнем на хората, които бяха принудени да напуснат домовете си, да се разделят с най-близките си, да живеят в постоянна тревога и стрес. В тази ситуация всеки жест на съпричастност има значение, по-голямо от директната си стойност“, каза Надя Синигерска – Бохорова, мениджър “Комуникации и КСО” в компанията.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ насърчава дарителството и доброволчеството в подкрепа на бежанците като осигурява възможност за включване в различни инициативи. Всички суми, дарени от служителите за авторитетни хуманитарни организации - като БЧК, Международния червен кръст или „Лекари без граница“, се удвояват от компанията. Вътрешният сайт на „КонтурГлобал“ предоставя непрекъснато актуализирана информация за различни дарителски и други инициативи в подкрепа на хората, потърсили убежище от войната в нашата страна, а компанията подкрепя доброволчеството сред служителите си с допълнителни дни платен отпуск.

 „КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.

Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Коментари към новината

Още новини от Общество