Новини от област Стара Загора и България

Старозагорка спечели наградата „Студент на годината“ в категория „Правни науки“

Старозагорка спечели наградата  Студент на годината  в категория  Правни науки
Divident.€U Divident.€U

Петокурстичката по право в УНСС Росица Тонева от Стара Загора спечели приза „Студент на годината“ в категория „Правни науки“, в традиционния конкурс, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България, проведен под патронажа на президента на Република България Румен Радев. През петте години на следване в УНСС Росица Тонева не само постига отличен успех 6.00, но и е участва в множество състезания, постигайки призови места.

Студенти от цялата страна имаха възможност да кандидатстват в конкурса със своите постижения в 14 категории, класифицирани съобразно областите на образование и професионални направления.

Преди наградата „Студент на годината“ Росица Тонева има забележителни постижения в областта на образованието - завършва университета Сорбона и Университет Корнел, Юридически университет в Париж, както и LBS (Лондонско бизнес училище), Обединено кралство – магистърска степен по Мениджмънт. Завършва с отличие – в топ 10% от всички завършили Бизнес и международни отношения, и е представител на класа за програмата. Избрана е за представител на класа в LBS Consulting Club и LBS Family Business Club.

Министър Надежда Йорданова връчва отличието на Росица ТоневаНаградата на Росица Тонева беше връчена от министъра на правосъдието Надежда Йорданова, която заяви:

„С удоволствие връчих приза „Студент на годината“ в категория „Правни науки“ на Росица Тонева, студент в пети курс в Университет за национално и световно стопанство, специалност „Право“ и успех 6,00. Росица Тонева е участвала в множество състезания и е класирана на призови първи места.
Специално се обърнах към студентите, като хората, с които трябва да положим основите на една нова, справедлива България за тях и техните деца. Това значи всеки български гражданин да има усещането за справедливост. За тях, бъдещите юристи, върховенството на правото трябва да се превърне във върховна ценност и професионална мисия. Трябва да поставим в центъра на икономическото си развитие въпроса за качеството на живота.
Има френски, английски, американски начин на живот, аз ви казвам, че има и български начин на живот и това е нещо хубаво. Нашият национален бранд трябва да носи надежда, оптимизъм, да внушава амбиция и подкрепа. България трябва да стане другото име на надеждата“.

Росица Тонева подчерта, че за нея е от особено значение фактът, че е получила тази награда именно в родината си – България, където днес вижда толкова много будни, млади, амбициозни хора. Тези млади хора заслужават да бъдат насърчавани за това, че са тръгнали по правилния път – на знанието, посочи Росица Тонева.

„Искам да благодаря на всички хора, които са били до мен и са ми дали частица от себе си, които са били до мен през цялото време – на първо място това е моето семейство, благодаря на моите преподаватели от УНСС, на преподавателите от всички институции, през които съм преминала в Азия и Европа. Изключително щастлива съм, че нося тази титла. Бъдете здрави, преследвайте мечтите си, независимо колко предизвикателни са те и никога не се отказвайте“.

Тазгодишният конкурс „Студент на годината“ има още едно постижение със старозагорски адрес - стадунтката от Тракийския университет Ивана-Антония Гайдарова спечели приз в категория “Аграрни науки и ветеринарна медицина”, а Ставрос Герасудис беше сред тримата номинирани от НПСС в категорията ‘Чуждестранен студент”.

Вижте повече тук: Студентка от Ветеринарномедицинския факултет отличена с приз "Студент на годината"

Коментари към новината

Още новини от Образование