Новини от област Стара Загора и България

Тракийски университет

Студентка от Ветеринарномедицинския факултет отличена с приз "Студент на годината"

Студентка от Ветеринарномедицинския факултет отличена с приз Студент на годината
Divident.€U Divident.€U

На 08.04.2022 г. се проведе финалната церемония на XV-то издание на Националния приз “Студент на годината”, на която бяха отличени най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта.
Събитието е организирано от Националното представителство на студентските съвети и се провежда под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) номинира по трима студенти, а експертно жури определи победителите в 14-те категории и за специалната награда на НПСС "Студент на годината" за 2022 година на своето заседание, проведено на 06.04.2022 г.

Тракийският университет сподели успеха на своите студенти. Официален гост на събитието беше доц. дн Нели Грозева - зам. ректор по учебната дейност на Тракийския университет. Освен това на място присъстваха и председателят на Студентски съвет Стоян Кабаков, студентите по медицина Йованче Алексовски, Борче Алексовски и Ставрос Герасудис, студентката по ветеринарна медицина Ивана-Антония Гайдарова и докторантката на Аграрния факултет Ваня Бонева.

Ивана-Антония Гайдарова спечели приз в категория “Аграрни науки и ветеринарна медицина”, а Ставрос Герасудис беше сред тримата номинирани от НПСС в категорията ‘Чуждестранен студент”.
Наградата в категория ‘“Аграрни науки и ветеринарна медицина” беше връчена от доц. Грозева с думите:
“Скъпи студенти, уважаеми академик Денков, уважаеми дами и господа народни представители, уважаеми ректори и заместник-ректори, официални гости, колеги, за мен наистина е чест да присъствам тук и си позволявам да нарека днешния форум Празник на знанието. Толкова млади, можещи хора на едно. Това показва, че България има бъдеще! Българския народ е казал: “Никой не е по-голям от хляба ”. Чухме колко са важни другите направления, но нека не забравяме, че всеки ден на масата поставяме и искаме да има качествена храна, а в последните два месеца разбрахме продоволствената сигурност колко е ценна.”

Доц. Грозева прикани присъстващите да приветстват с аплодисменти всички номинирани, както и всички студенти в България, които са избрали да се обучават в професии, свързани с растениевъдство, животновъдство и ветеринарна медицина и сподели, че за нея всички в залата са победители.

Като победител в категорията “Аграрни науки и ветеринарна медицина” Ивана-Антония Гайдарова се обърна към участниците и гостите на събитието:
“Добър вечер, уважаеми гости и колеги, голямо щастие е да участвам в това събитие и да получа такава награда. Изключително много благодаря на експертното жури, както и на цялото Национално представителство на студентските съвети за това уникално събитие и за безценните емоции, които то поражда у всеки един от нас участниците. Също така искам да благодаря и на ръководството на Тракийския университет, както и на своите преподаватели, защото именно това са хората, които ме подтикват към непрекъснато усъвършенстване.

Най-вече искам да благодаря на проф. Пенчев за неговото насърчаване, както и на доц. Янева за това, че ме съветва, че ме подкрепя и затова, че вярва в мен. Също така искам да благодаря и на своите родители, които са винаги и неотлъчно до мен и ме подкрепят дори и тази вечер. За мен това е нещо ново и надявам се, че този тип награди ще продължават да радват всички ученици, студенти и гости на това събитие, тъй като дава наистина огромна мотивация и е страхотен стимул!”

Още по темата: Старозагорка спечели наградата „Студент на годината“ в категория „Правни науки“

Коментари към новината

Още новини от Образование