Новини от област Стара Загора и България

ДГС Гурково се присъедини към националната кампания за Седмицата на гората

11084 11/04/2022 10:55 Общество България
ДГС Гурково се присъедини към националната кампания за Седмицата на гората
Divident.€U Divident.€U

На 06 април ТП ДГС Гурково организираха акция по почистване на горски територии, част от националната кампания по повод Седмица на гората 2022 г. Горски служители от стопанството почистиха мeстността Лазово и историческа забележителност "Портата", съвместно с общинската администрация на Гурково и Николаево. По време на инициативата бяха засадени и фиданки около детска площадка.

Участниците в акцията по почистване се обединиха около призива да пазим природата чиста и необходимостта от работа и съвместни усилия за превенция на замърсяването на горски територии и пътища, посещавани най-често от граждани и туристи.
На 7 април, по повод Седмица на гората 2022 г., служители от ТП ДГС Гурково и директорът на стопанството инж. Калин Николов засадиха фиданки в двора на ДГ "Снежанка" в гр. Николаево. С голямо желание и нетърпение, в залесяването на млади дръвчета се включиха и малките домакини.

Инж. Николов поздрави децата за ентусиазма и им разказа за разнообразното богатство на нашата природа, като също така ги запозна как да пазим и съхраним горите ни здрави и зелени. Той отправи апел към всички присъстващи да пазим и обичаме горите, защото те са живот.
След като засадиха младите дръвчета в двора на детската градина, малчуганите се погрижиха за доброто настроение на горските служители, като им подариха изпълнения на песнички и стихчета за гората.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество