Новини от област Стара Загора и България

Старозагорски фирми дариха оборудване за жилищата на украинските бежанци

Старозагорски фирми дариха оборудване за жилищата на украинските бежанци
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

БЧК Стара Загора е подпомогнала 184 украински граждани

По инициатива на общинските съветници Боян Бабанов и арх. Мартин Паскалев бяха дарени маси за хранене и столчета за деца, произведени в местния завод за мебели "Средна гора". С тях ще бъдат дооборудвани помещенията в социалните жилища на първия етаж за настаняване на нуждаещи се украински бежанци.

Припомняме, че община Стара Загора настанява нуждаещите се в сградата на бившата метрология, където има 69 жилища. Те обаче не са обзаведени. По тази причина общинското ръководство се обърна към фирми и индивидуални дарители с молба за съдействие.
Фирма "ИВЕЛ продукт" подкрепи Община Стара Загора в помощ на нуждаещите се, като достави легла. Предстои новите придобивки да бъдат сглобени и въведени в експлоатация.

В социалните жилища могат да бъдат настанени повече от 200 нуждаещи. Те са обособени като осем гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни апартамента.
До 5 април от БЧК Стара Загора са подпомогнати 184 украински граждани със завивки, инвентар, дрехи, обувки, хигиенни материали , храна.

Дарителите на хигиенни материали и дрехи в Стара Загора са 135.
Общо набрана сума е 2530 лв, към 5 април. Средствата са преведени по целевата сметка на Националната кампания на БЧК.

Индивидуалните парични дарения в Стара Загора варират от 10 лв до 300 лв. Организирали локални акции и направили материални дарения в кампанията на БЧК в Стара Загора са екипите на Радио Стара Загора, хора от Регионален исторически музей , работещи в Хранинвест, работещите в секция Социални дейности към катедра Социални дейности, психология и чужди езици към Медицински факултет на Тракийски университет.

Коментари към новината

Още новини от Общество