Новини от област Стара Загора и България

Професионален празник

Поздрав от инж. Мирослав Маринов, директор на ЮИДП по повод Седмицата на гората

10743 04/04/2022 08:30 Агро
иинж. Мирослав Маринов
Поздрав от инж. Мирослав Маринов, директор на ЮИДП по повод Седмицата на гората
Divident.€U Divident.€U

Уважаеми колеги лесовъди,
горски работници и служители,
приятели на българската гора,

От днес 04.04.2022 година започва 97-та Седмица на гората – професионалният празник на всички, чиято съдба с призвание и всеотдайност е посветена на гората – лесовъди, горски служители и работници. В този момент на равносметка, всички ние усещаме най-силно духа на нашето минало, духа на онази забележителна история от създаването на централната горска служба в България и подвига на хилядите лесовъди през различните периоди от нейното съществуване. Да сме продължители на сътвореното от нашите предшественици е голяма отговорност и в същото време силна мотивация.

Днес целия цивилизован свят признава обществената значимост на устойчивото управление на горите. Горският сектор е пряко свързан с останалите сектори на българската икономика и има сериозна икономическа, социална и екологична значимост. Устойчивото развитие на горския сектор изисква постоянен анализ и оценка на икономическите, екологичните и социалните резултати от функционирането на горското стопанство. Задълбочен анализ изискват и проблемите, свързани горските пожари, бракониерския лов и всички незаконни дейности в горите, включително и посегателствата срещу наши колеги.

За всичко това разчитаме на Вас, съвременните лесовъди и горски служители, на Вашите знания и опит. Вашите идеи и иновативен дух са необходими за създаване на нагласа, компетентност и действия в постоянно променящите се условия.
Скъпи колеги,
Искам да Ви благодаря, че въпреки усложнената епидемична обстановка, Вие продължихте да изпълнявате своите задължения.

Вярвам, че хората оценяват положените усилия и проявената съпричастност към общите усилия на обществото.

Аз обичам Гората!
Обичайте я и вие!
Честит празник!


Инж. Мирослав Маринов
Директор ЮИДП ДП гр. Сливен

Коментари към новината

Още новини от Агро