Новини от област Стара Загора и България

Националното роудшоу на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии идва в Стара Загора

Националното роудшоу на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии идва в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

На 31 март Стара Загора ще бъде домакин на национално роудшоу на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

„СтараЗагора е сред избраните локации на роудшоуто, защото като представители на„Индустрията на знанието“ виждаме голям потенциал за развитие на града.Програмата ни предвижда както дискусия с местните власти, фокусирана върху сътрудничеството с бизнеса, така и посещение в Тракийски университет, по времена което да се срещнем с талантите и да им разкажем повече за нашата сфера на дейност.

Устойчивото развитие на икономиката на знанието е сред най-важните приоритети на Асоциацията, защото е път към дългосрочната ни визия за задържането и връщането у нас на българските таланти, а партньорствата ни с университетите,местните и държавни власти са ключови за постигането ѝ“, разказа Илия Кръстев,председател на Управителния съвет на Асоциацията и изпълнителен директор на AData Pro.

AIBEST обединява едни от най-големите български и международни компании в сферата на изнесените бизнес услуги и технологии. Миналата година Стара Загора беше домакин на годишната конференция на Асоциацията, която събра лидерите от високотехнологичния сектор с представители на местните и държавни власти на България. Гостуването сега е продължение на започналия диалог между бизнеса и местните власти за създаването на подходящи икономически условия за развитието на сектора, регионалната експанзия и привличането на нови инвестиции в „Индустрията на знанието“.

Размерът на този сектор в България възлиза на 3.3 млрд.евро и формира 6.6% от годишния брутен вътрешен продукт (БВП) на страната.Прогнозата към 2024 година сочи, че той ще продължи да се развива и да бъде основен стълб в българската икономика, като относителния му дял в БВП на страната ще достигне 11.2%.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество