Новини от област Стара Загора и България

Бюджет 2022

С 50 млн. лева по-голям бюджет очаква община Стара Загора тази година

С 50 млн. лева по-голям бюджет очаква община Стара Загора тази година
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Общественото обсъждане на Бюджет 2022 г. ще се проведе днес от 17, 30 часа в зала "П.Р. Славейков"

Над 200 млн.лева ще бъде бюджета на община Стара Загора за 2022 г. Той е с 25% по-висок в сравнение с миналата година, като увеличението идва предимно от средствата за делегираните от държавата дейности, съобщи главният финансист на общината Цанка Ганева.
Има доста сериозен ръст и в бюджета за местни дейности от привлечения ресурс по фонд ФЛАГ, от Фонда за устойчиви градове. Има и ръст и в местните данъци, предимно заради бума в цените при търговията с недвижими имоти, обясни тя и посочи, че от данъка за придобиване на недвижими имоти за миналата година в община Стара Загора са постъпили близо 25% повече средства в сравнение с предходната година.

Повече подробности за Бюджет 2022 г. гражданите на Стара Загора могат да научат ако участват този следобед в общественото обсъждане на бюджета, което ще бъде от 17, 30 часа в зала „П. Р. Славейков“.

„Бюджет 2022 г. е труден бюджет. Постарахме се да предвидим доколкото е възможно в него всички неблагоприятни събития, които се случват от началото на годината. Те се отразяват на разходите, свързани с отопление, с консумация на електроенергия. Например, община Стара Загора плаща разходи за улично осветление след приспадане на всички компенсации 2,5 повече в сравнение с предходната година“, допълни Ганева.
Предвиден е и резерв от 1,5 млн.лева в бюджета. Той ще се изразходва по правилата и ще бъде насочен оперативно, където е необходимо. Около 30 млн. лева са средствата, предвидени по европейски проекти.

Коментари към новината

Още новини от Общество