Новини от област Стара Загора и България

парк Артилерийски

Завърши изграждането на скейт парка в Стара Загора

Завърши изграждането на скейт парка в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Скейт паркът е готов! Остава само общината да оформи алеите около него и ще може да се ползва от любителите на този екстремен спорт. Това съобщи на страницата си във фейсбук кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
По проект общата площ, заедно с прилежащите части на новото съоръжение е около 2 дка, а самото съоръжение обхваща над 800 кв. м. Специализираната зона е с две основни секции – „Стрийт“ и “Боул”.

Първата секция е съставена от следните елементи – равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка и вираж. „Боул“ секцията е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина.
Общата сума за изграждането на скейт парка е близо 300 хил. лева. Изпълнител на обекта е фирма „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД.

Новото съоръжение се намира в старозагорския парк "Артилерийски"
Официално първата копка на обекта беше направена още през октомври 2019 г. Срокът за завършване на обекта беше удължен до 17 август 2021 г.
Фирмата –изпълнител се забави при изпълнението на обекта и претърпя санкции за това.
Работата по изпълнение на обекта беше  свързана с повече ръчен труд. Това бе и една от причините за забавянето му.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество